Rutinerede Patrick Galbraith fortsætter i SønderjyskE-målet. Samtidig er der skrevet kontrakt med U18-landsholdsmålmanden Tobias Gjedved Vilykke

Det skriver SønderjyskE i en pressemeddelelse, hvor klubben præsenterer Galbraith og en kontrakt med Tobias Gjedved Vilykke

Patrick Galbraith har rundet 450 kampe for SønderjyskE Ishockey, selvom han også har spillet ni år i udlandet. På CV’et har den dygtige målmand også et hav af VM-slutrunder og deltagelsen sidste år ved Vinter-OL.

– Vi har i Patrick en rutineret og dygtig spiller, som de andre kan læne sig op ad og lære noget af. Han er en vindertype, som er guld værd i omklædningsrummet, siger direktør Klaus Rasmussen.

Den 36-årige hovedperson er glad for at kunne fortsætte i den lyseblå trøje. Den nye kontrakt er på et enkelt år og løber frem til sommeren 2024.

– Jeg trives rigtigt godt i SønderjyskE og er stolt af at være en del af klubben. Jeg elsker at vinde ishockeykampe, og det er det, som driver mig. Derfor er det naturligt at forsætte, når sulten efter at vinde stadig ligger i mig, siger Patrick Galbraith.

Dermed er Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen næste sæson også målmandsduo hos SønderjyskE. De bliver åndet i nakken af talentfulde Tobias Gjedved Vilykke. Den blot 17-årige keeper har denne sæson trænet med og desuden været reserve fire kampe i Metal Ligaen. Nu har det hårde arbejde givet pote og kastet en to-årig aftale med SønderjyskE af sig.

– Med Tobias inde i folden, får både Nicolaj og jeg selv et ansvar med at lære fra os. Samtidigt vil det unge sind fra Tobias også kunne lære os en ting eller to. Så alt i alt glæder jeg mig utroligt meget til fremtiden, siger Patrick Galbraith.


OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs RETRO: Målæderen Steen Schou – den ydmyge stjerne