Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Klassisk match i syd, hvor Esbjerg og Odense altid plejer at levere hidsige dyster. 

I dag kæmper Esbjerg for fjerdepladsen i grundserien, mens Odense Bulldogs stadig har en lille chance for at blande sig i kapløbet om de to øverste pladser i tabellen. 

Begge hold arbejder for en god indgang til slutspillet. Det er nu, det går løs.

- Odense er et dygtigt hold, som måske råder over ligaens bedste kæde. Generelt har ”Bulldogs” stærke imports og en farlig offensiv. Det kræver vi går til kampen med det rette mindset og disciplin og er villige til at gøre, hvad der kræves for en sejr. Men det bliver svært mod et Odense-hold, der har vundet de to seneste kampe, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

Samme Jaspers maner naturligvis også til en god indgang til playoffs. 

- Vi har tidligt sat os et mål om at ende i Top 4. Vi jagter SønderjyskE, der er placeret på den øjeblikkelige 4. plads og som har to point mere end os. Der er ni point at spille om, så det er klart muligt for os at indhente dem og snuppe fjerdepladsen. Men det kræver sejre og så må vi vente og se, hvad der sker.

- Det strammer altid til, på denne tid. Intensiteten i kampene øges i takt med, at kampene bliver vigtigere og vigtigere. Vi spiller meget lige op til og i slutspillet. Det kan presse og stresse spillerne, men perioden er samtidig både lærerig og yderst motiverende for alle. Så vi glæder os, fortsætter Energy-coachen.

Bulldogs kommer til kampen med to sejre i banken og formentlig også en realistisk indgang til kampen om de to øverste pladser i tabellen. Herning og Aalborg lader næppe fynboerne komme helt ind i den kamp, så Odense-spillerne kan forberede sig intenst på en serie mod Herlev. 

Sådan ser det i hvert fald ud netop nu.

Det forventer vi: Hård, intens kamp, hvor Esbjerg måske er en lille favorit "på motivationen" grundet den ovenfor skitserede situation i tabellen.

Hold øje med: Phillip Schultz har været fremragende for Esbjerg gennem hele februar måned og har måske været den mest konstante spiller hos vestjyderne i indeværende sæson. Hos Odense kunne en Mathias Mølgaard være en nøglespiller med hele sin fysiske tilgang til spillet. 

Skader/karantæner: Odense var senest uden Arturs Salija, mens Esbjerg senest mod Rødovre spillede uden Henrik Mærsk. 

Historikken: Esbjerg har haft godt fat i Odense i løbet af sæsonen med fire sejre i fem kampe. Ingen af de indbyrdes kampe er endt i overtid. 

Statistikken: Odense er Metal Ligaens bedste udehold med 44 point i 23 kampe. Esbjerg er det fjerdebedste hjemmehold med 42 point i 22 kampe. 

 


OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn WH Galbraith forlænger med SønderjyskE, talent skriver under