Den unge målmand har fået en forrygende begyndelse på sæsonen

David Grubak havde formentlig indstillet sig på en fin sæson som elev for Cristopher Nihlstorp og med en af de mest meriterede målmænd nogensinde i Metal Ligaen som mentor.

Men Nihlstorp har i træningskampene siddet udenfor med sygdom og nåede kun at spille en af fire kampe, og da han i Rungsteds hjemmekamp mod Herning måtte udgå med en skade, tog David Grubak over igen - nøjagtig som i træningskampene.

Og det har den blot 19-årige reservekeeper i Rungsted gjort så godt, at han ikke blot har reddet 39 af 40 mulige skud, han har altså også leveret en række nøgleredninger og ret flotte af slagsen, ikke mindst fredag aften mod Herlev.

Det betyder, at Grubak nu står med Metal Ligaens bedste redningsprocent, der er helt oppe på 97,05 efter to kampe. Og med noget, der lignede en hovedskade til Cristopher Nihlstorp får Grubak formentlig flere kampe at bevise sig i i den kommende tid. 

Han er et fint bevis på, at tålmodighed betaler for i to sæsoner har han ageret anden- og tredjemålmand i Rungsted og ventet på sine chancer, der ikke er kommet i hobetal.

Men nu har Erik Hjalmarsson altså givet stor tiltro til David Grubak, der har Herlev som ungdomsklub og også har været en tur over den svenske klub Bäcken i Göteborg. 


UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK: Ugens A-kæde er sat Herning-direktør ked af at skuffe sponsorer og sæsonkortholdere