De forsvarende mestre er tilbage i finaleserien mod Aalborg

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-1 (2-0,0-0,1-1) De forsvarende mestre er tilbage i DM-finalen. Der står 1-1 i finaleserien efter en aften, hvor Aalborg Pirates for første gang i slutspillet tabte en kamp og dermed nu er under et mindre pres før tirsdagens kamp i en garanteret udsolgt Sparekassen Danmark Isarena.

I aften var kampen mere fight end den "renhed", som prægede den første kamp fredag aften.

Fuldstændig udsolgt - 1350 tilskuere - i Bitcoin Arena i aften og ingen ændringer på de to hold.

Begge trænere altså tilfredse med leverancen i første kamp fredag aften, men Erik Hjalmarsson kunne være absolut mest tilfreds efter de første 20 minutter i Bitcoin Arena.

Det var nemlig Rungsted, der tog teten fra start og havde fat i de fleste facetter af spillet.

Hampus Gustafsson - som vi ikke havde set meget til rent offensivt i første kamp - blev åbningsperiodens store helt i det nordsjællandske, og det skulle vise sig, at han også endte som matchvinder.

Svenskeren scorede to mål inden for et minut.

Først udnyttede Gustafsson, at Anders Koch leverede en pasning lige op gennem egen zone. Den opfangede svenskeren og lagde skiven under George Sørensen til 1-0.

Der var ikke gået et minut, så kom Nikolaj Rosenthal susende bag Aalborgs mål og lagde en flot pasning ind til Gustafsson, der eksekverede og dermed leverede en fordobling af sine hidtidige to mål i slutspillet.

Tre store chancer til Aalborg i begyndelsen af anden periode, som Aalborg dominerede. Endda næsten totalt.

Nordjyderne sparkede til og havde tydeligvis fået påtaler af træner Garth Murray i pausen.

Nicolaj Carstensen var tæt på to gange, og Julian Jakobsen havde den absolut største mulighed tæt under mål.

Kolppanen var på plads. Erik Hjalmarsson tog en timeout for at finde ro i hjemmeholdets spil.

Det lykkedes til dels. Rungsted fik en håndfuld minutter med ro på, men Aalborg fik alligevel reduceret.

Det troede de fleste af 1350 tilskuere i Bitcoin Arena i hvert fald og også det meste af Aalborgs bænk.

Det var Kirill Kabanovs stav, der havde lirket pucken i mål, men dommerne vurderede efter gennemsyn, at Kabanovs stav var over overliggeren.

Det var på centimeter, nøjagtig som ved Aalborgs 4-3-mål fredag aften, der var på kanten af offside.

Tredje periode var i store træk en stillingskrig. Hjemmeholdet forsvarede sig stille og roligt og arbejdede mest af alt på at finde en bedre kontrol end i anden periode.

Det lykkedes for Rungsted, der holdt godt fast foran Kolppanen, selv om gæsterne fortsatte med at arbejde stenhårdt for gode muligheder for afslutning.

Rungsted slog kontra og fik en kæmpe chance, da Mattias Persson fik en friløber, men måtte se sig pareret af George Sørensen.

Til gengæld måtte Sørensen kapitulere kort før tid, da Persson igen var på spil. Sammen med Marcus Olsson fik Persson erobret pucken, da Anders Koch tog en lidt for risikabel dribling.

Det straffede de to svenskere. Persson stødte pucken i nettet og kampen var afgjort, for der manglede blot lige over to minutter af kampen.

Aalborgs bedste forward på dagen, Jeppe Jul Korsgaard, satte kort efter en reducering, men det var ren kosmetik og Rungsted-fansene kunne fejre den første sejr i finaleserien.

De to hold mødes igen tirsdag i Aalborg.