Rungsted-centeren vandt både mesterskabet med Rungsted, faldt godt til i Danmark - og så sin moderklub rykke op i Sverige

Hampus Gustafssons sæson endte med at blive mere end fremragende. 

Den store svenske center, der vandt guld med Rungsted, kunne tre dage senere fejre endnu en triumf, da han kunne se sin moderklub Troja/Ljungby vinde 1-0 over Hudiksvall og dermed sikre sig oprykning til Allsvenskan, Sveriges næstbedste række. 

Tidligere på sæsonen var Gustafsson en del af Troja/Ljungby-mandskabet, inden han rykkede til Rungsted, hvor han også har skrevet kontrakt for den kommende sæson. I den anledning har Rungsted Seier Capital talt med Hampus Gustafsson, der gjorde sig yderst positivt bemærket i sæsonens afgørende fase.

- Det havde været sjovt, hvis jeg kunne have været med på hele rejsen hos Troja også, men da Rungsted viste interesse, blev det et skifte til Danmark. Det var en fornøjelse at komme ind på holdet og få tiltro fra træneren fra start. Det var en fremragende følelse at vinde guld, og det var min første titel på seniorniveau, siger Gustafsson, der ikke tøvede med at forlænge med Rungsted.  

- Jeg holder af klubben, holdkammeraterne og alle rundt om klubben. Det er inspirerende, at målsætningen hele tiden er at vinde guld, og nu skal det blive spændende at være Rungsted i en hel sæson, siger Gustafsson, der også bliver spurgt om, hvordan omstillingen til dansk ishockey foregik for hans vedkommende. 

- Det var en lille omstilling at vende sig til den danske liga og jeg fik en mere offensiv rolle, som sæsonen skred frem. Det tog lidt tid at finde ud af, hvordan vi spiller i Rungsted og hvordan hockeyen generelt er i Danmark. Men jeg synes, det gik bedre og bedre for mig, og jeg fik lov at spille mere offensivt end jeg har gjort tidligere. 
- Det er altid godt at kunne bidrage med mål og assister, men jeg ved, at det vigtigste for mig er først at spille godt defensivt. Men selvfølgelig vil jeg fortsætte med at bygge på min offensiv næste sæson og fortsat bidrage fremover isen. 
Hampus Gustafsson, der har skrevet en etårig kontrakt med Rungsted, har mere end blot svensk Division I for Troja/Ljungby på sit ganske fine CV. Han har spillet collegehockey på højt niveau og såmænd også AHL, hvor han nåede 84 kampe, inden han i 19/20-sæsonen blev hentet til Rögle i SHL. Her nåede Gustafsson 38 kampe og røg derefter videre til Troja/Ljungby og altså Rungsted, hvor han var med til at vinde DM-guld. 
- Med undtagelse af få matcher var vi meget stærke i tredje periode, når kampene skulle afgøres. Den anden kamp i Aalborg var mentalt vigtig for os med tanke på, at vi manglede så mange spillere, som det var tilfældet. Vi blev presset hårdt, og når man vinder den slags matcher, får man en herlig følelse på holdet, siger centeren i interviewet med RSC TV. 

Lykkeskov siger farvel og tak for sidste gang Herning: Poulsen-brødrene med lyst til at forlænge, 12 danskere på plads