Nervøsiteten har været stor i Aalborg de seneste dage, men efter aftenens sejr kan de nu puste ud og gøre klar til semifinale.

Kvartfinale 7
Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 5-2 (1-0,2-1,2-1)

Det bliver Metal Ligaens nummer 1 Aalborg Pirates der bliver det sidste hold i dette års semifinaler. Deet blev afgjort fredag aften, hvor Rungsted trods mest spil og chancer, ikke formåede at blive det kun andet hold i historien, der slog nummer 1 ud i kvartfinalerne. Pirates havde et gyldent minut halvvejs inde i kampen, og det blev afgørende for udfaldet.

Intenst fra starten af, hvilken man bestemt også havde forventet. En kamp 7 er altid noget særligt, og i aften var der smæk for skillingerne fra første puck-kast.

Dramatisk højdepunkt allerede efter tre minutter, da Östlund blev passeret i Rungsted buret. En Aalborg styring ramte dommer Jens Christian Gregersen på skøjten, og ændrede totalt retning og ind over målstregen. Mål på isen dømt af Gregersen, og forholdsvis underlig stemning. Var det virkeligt det vi så her, var der mange der spurgte sig selv.

Kort efter afviste samme Gregersen målet, og så var spillet klar til at blive genoptaget. Men videodommeren ville alligevel have en snak med dommerne, så de blev kaldt ud til boksen for at konferere med ham. Det ændrede dog ingenting. Ingen scoring til hjemmeholdet, ganske som reglerne foreskriver.

Hektikken havde knap lagt sig, inden Rollin Carlsson måtte i udvisningboksen. Hjemmeholdet red stormen af, men der var på ny overarbejde til defensiven og George Sørensen, da Anders Koch tog en udvisning kort efter de røde var fuldtallige.

Her blev Rungsted mere farlige end i det første powerplay, og Lucas Andersen havde en god mulighed, samtidig med Morten Jensen og Malthe Setkov forsøgte sig med et par slagskud. Men ingen scoring til gæsterne, der var bakket op af et flot kontingent af fans. De startede i øvrigt opgøret med at fyre et par romerlys af, så speaker Thomas Simonsen måtte orientere dem om, at sker det igen, ville hele blive sektionen rømmet for tilskuere.

Aalborg kom meget mere med efter de havde overlevet de to undertalssituationer, og de begyndte angrebsmæssigt at ligne sig selv. Flere gode aktioner af Trevor Gooch, Matt Salhany begyndte også at røre på sig, og Oliver Anker havde en stor mulighed for at bringe hjemmeholdet foran.

Det blev farligere og farligere det hjemmeholdet diskede op med, og David Madsen måtte tage en udvisning. Her var det Pirates der hurtigt fik sat powerplay op, lynhurtige pasninger, og en fri Gooch i slottet, der resolut hamrede pucken ind i netmaskerne. 1-0, og stemningen løftede sig betragteligt i Sparekassen Danmark Isarena.

De fortsatte med at presse på, og havde godt fat i Rungsted i perioder af opgøret. Men gæsterne var nu heller ikke uefne, og når de bed sig fast i Aalborg zonen, var det altid med målsøgende spil.

Det fortsatte de med i anden periode, hvor de virkelig fik lagt et seriøst pres mod Aalborg defensiven. Masser af chancer producerede Rungsted, og det var et Aalborg forsvar der havde nok at se til. Persson, Thompson og Bjerrum var konstant farlige, og der lå en udligning og ventede lige rundt om hjørnet.

Den kom også, da Kabanov tog en udvisning. Rungsted med stærkt powerplay, hvor Persson fik raget pucken ind over stregen, i godt samarbejde med Lucas Andersen og Marcus Olsson. Det var en yderst fortjent udligning, og Rungsted var klart det bedste hold på isen i den her periode af kampen.

De fortsatte, og havde bestemt også mulighederne til at bringe sig foran 2-1. Det kom bare aldrig, og ud af ingenting slog hjemmeholdet til på deres første reele mulgihed i anden periode. Kabanov stod klar foran Östlund, og styrede pucken ind bag ham til 2-1 føring til Nordens Paris.

Stemningen og halstørklæderne fløj afsted i arenaen, og de var ikke holdt op med at svinge, før de kunne starte forfra. Patrick Björkstrand stod det rigtige sted, og han fik prikket pucken akkurat nok til, at den kunne komme over målstregen. Fra 1-1 til 3-1 på et gyldent minut for Aalborg midtvejs i kampen.

Sikke en vending på kampen, hvor hjemmeholdet havde været helt væk den første halvdel af de midterste tyve minutter.

Spillet blev mere lige efter det, men Rungsted lagde sig på ingen måde ned. Gustav Green havde et drøn på stolpen, og flere gode aktioner af en velspillende Persson, der ejede isen i flere sekvenser i aften.

Pirates kom også frem til chancer, og det var seværdigt at se på som neutral iagtager af det ultimative kamp 7 slag. Ikke flere scoringer i anden periode, og Garth Murray kunne tage imod sine spillere i omklædningsrummet med lidt mere ro i maven, end spillet på isen havde vist.

Tredje periode begyndte lidt nervøst i begge lejre, og man fornemmede at det næste mål kunne blive en målestok for resten af opgøret. Brett Thompson kom fri efter seks minutter, men afslutningen med baghånden var ingen sag for George Sørensen.

Langsomt men sikkert fik Rungsted etableret sig mere og mere i Aalborg zonen, og Jacob Gammelgaard sendte et perfekt slagskud afsted, som gik direkte op i målhjørnet. 11 minutter igen, og optimismen tilbage hos de medrejsende fans, der leverede en formidabel stemning.

Rungsted kredsede hele tiden omkring Aalborg målet, og hjemmeholdet var presset i bund. Der blev virkelig givet alt i Rungsted lejren, mens piraterne slet ikke lignede sig selv i aften.
Martin Højbjerg kom godt nok afsted på en friløber, men Òstlund var klar i Rungsted buret. Man

fornemmede at det skulle være en kontra der skulle give Aalborg en scoring, og det var netop hvad der skete med 2:40 tilbage af kampen. Rollin Carlsson med god fart skøjtede sig selv farlig, og lagde pucken ind i netmaskerne. Kæmpe jubelbrøl i Sparekassen Danmark Isarena.

Julian Jakobsen lukkede og slukkede kvartfinalen med en scoring i tomt bur, og jublen kunne for alvor bryde løs blandt de 4300 tilskuere.

I semifinalen skal Pirates møde Herlev, og i den anden semifinale bliver det Herning mod Esbjerg. Masser af god ishockey at se frem til de kommende uger.

Semifinalerne begynder tirsdag OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital