Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Så gælder det.

Efter en "underlig" serie - i hvert fald utraditionel i forhold til resultaterne - mødes Aalborg og Rungsted i aften den ultimative og syvende kamp om en plads i semifinalen. 

Begge hold er "1-2" på hjemmebane og mens Rungsteds 11-2-sejr i Aalborg står som den mest overraskende serie, er det også være at notere sig, at de tre kampe derefter endte samlet 11-2 til Aalborg med to shutouts på udebane til George Sørensen.

To gange har hjemmeholdet vundet - begge gange med 4-2 - sådan er det er så meget...Også at det hold, der har fået det 

I aften gælder det om at finde momentum fra start. Aalborg er eksperter i det på hjemmebane, Rungsted har til gengæld været ret meget op i hovedet på grundspilsetterne. 

Sagt med et glimt i øjet, har Rungsted-spillerne på den front måske været godt inspireret af den norske træner Roy Johansen, der i sin tid som landstræner var skarp til at få sit Norge-mandskab "op i hovedet" på Danmark, når de to nationer mødtes.

Aalborg kommer med den sædvanlige, frygtindgydende offensivhær. Fire meget, meget stærke angrebskæder. 

- Vi skal arbejde hårdt, og så skal vi gøre de små detaljer i spillet meget bedre, end vi gjorde tirsdag. Det skal nok blive fedt med en kamp syv, siger Aalborg-backen Oskar Drugge til Nordjyske.

- Det er sjovt at spille kamp syv. Det er altid noget, du kan huske. Det er store kontraster. Hvis du vinder, fortsætter sæsonen, og hvis du taber, så er der ferie. Vi er slet ikke klar til at gå på ferie. Jeg føler slet ikke, vi er færdige endnu, så nu gælder det bare om at møde forberedt op til den kamp, og det er en klar fordel at have hjemmebane, tilføjer han. 

Og hvad siger Rungsted-lejren til aftenens opgave. 

- Hvis vi følger vores gameplan, så tror jeg vi kan vinde i Aalborg. Slutspil er en "krig" og man bliver nødt til at give alt. Det er holdets succes, der tæller og alt personligt glemmer man alt. Vi skal op og køre på i 60 minutter og spille vores chance, lyder det ret "klicheish" fra Morten Jensen. 

Men kamp syv kalder altså også på både klicheer og dramaer og nu venter vi bare til klokken bliver 19:30. 

Hold øje med: Thomas Spelling kan være manden, der pludselig dukker op og afgør en kamp som denne. Det samme gælder Rungsted-skarpskytten Rasmus Andersson.

Det forventer vi: Alt er åbent, men Aalborg kommer stensikkert offensivt ud i forsøget på at sætte Rungsted under pres og score det vigtige første mål. Hjemmepublikummet kan blive en vigtig faktor og en sjette markspiller for Pirates. 

Historikken: Nu har vi ganske enkelt duellen, der afgør magtforholdet mellem Aalborg og Rungsted i slutspillet de seneste sæsoner. Først vandt Rungsted 4-2 i 2021, sidste år vandt Aalborg 4-1 - hvem vinder 4-3 i denne sæson?

Statistikken: Marcus Olsson er topscorer i serien med syv point - ALLE fra den første kamp. Derefter følger Brett Thompson og Frederik Bjerrum med seks point, Julian Jakobsen og Matt Salhany har fem point for Aalborg. 

Skader/karantæner: Rungsted uden Tim Daly og Nick Moutrey - formentlig - og Mattias Persson udgik og havde ondt i kamp seks. Aalborg har stadig kørt serien uden skader. 

 

 


GYLDENT MINUT SENDTE PIRATES I SEMIFINALEN 82,4 procents "sikkerhed" for Aalborg i aften