Herning Blue Fox har skrevet kontrakt med den 56-årige svenske træner, Per "Pelle" Hånberg, som kommer til det midtjyske efter at have sluttet den seneste sæson af i Frederikshavn White Hawks.

Det er netop kommet frem på et rigtigt godt besøgt pressemøde på Kvik Hockey Arena, hvor frivillige, fans, sponsorer, spillere og naturligvis hovedpersonen selv Per ”Pelle” Hånberg selv var til stede. Rigtigt mange forventningsfyldte fremmødte kunne endelig sætte ansigt på manden med dirigentstokken for den kommende sæson. Samtidig blev der også sat ord på hvilke baggrunde og kompetencer der har lagt til grund for, at der bliver foretaget et trænerskifte frem mod den kommende sæson.

Det skriver Herning i en pressemeddelelse, hvor Pelle Hånberg præsenteres således:

Per "Pelle" Hånberg kommer til Herning med 23 års trænererfaring i bagagen. Heraf viser CV’et erfaring fra nogle af de bedste ligaer i Europa herunder også SHL, hvor han trænede Karlskrona HK, og i samme periode blev tildelt titlen som årets træner i svensk ishockey. 

Efter sin ansættelse i Karlskrona HK gik turen til den stærke schweiziske liga, hvor han har været træner i 5 sæsoner. Turen gik blandt andet til SC Langenthal, hvor han trænede de tidligere Blue Fox spillere, Jeff Campbell og Brent Kelly, som han også opnåede at føre til et mesterskab. Udover SC Langenthal var han også cheftræner hos EHC Kloten og EHC Visp, inden turen igen gik hjem til Sverige.

”Pelle” som han kaldes i daglig tale, er en moderne type træner, som arbejder stærkt og intenst med individet. Netop de kompetencer, hvor der både på det menneskelige og spillemæssige plan er fokus på hver enkelt spillers velbefindende og ikke mindst optimale udviklingskurve, har der været stor efterspørgsel på i fremtidens Blue Fox.

- Vi har søgt efter en profil til cheftrænerjobbet, som skulle besidde stærkt lederskab, men samtidig også kunne styrke os både sportsligt som kommercielt. Via en intens søgning i ishockeyverdenen er valget faldet på Per ”Pelle” Hånberg, som allerede var i Metal Ligaen, og dermed også har haft muligheden for at stifte bekendtskab med både os som hold og ligaen i sin helhed.

- Vi har trukket adskillige referencer på ”Pelle”, og finder stor overbevisning om, at han er den helt rigtige leder for vores spillertrup. Per ”Pelle” Hånberg er en holdets mand, og vi forventer at både fans og sponsorer vil få en masse nye og gode oplevelser med ham, både på og udenfor isen”, udtaler Sports Manager for Herning Blue Fox, Daniel Nyegaard.

Sammen med ansættelsen af Per ”Pelle” Hånberg, har man hos Blue Fox også bibragt yderligere ressourcer og kompetencer til Blue Fox’ sportslige setup, hvor man med flere nøglepersoner omkring blandt andet den fysiske træning, skal løfte og afstemme hele sommertræningen samtidig med den kontinuerlige træning i løbet af sæsonen. Alt dette naturligvis for at give ”Pelle” de mest optimale betingelser, for at kunne skabe de rette rammer for spillernes udvikling og holdets sportslige succes i fremtiden.

”Vi glæder os til at komme i gang med den nye sæson efter sommerferien. Truppen ser allerede nu stærk ud, og vi har en rigtig god pipeline af spillere som vi er i dialog med, for at vi sammen med ”Pelle” som cheftræner kan gå en mindst ligeså god sæson i møde som den vi netop er gået ud af”, fortæller Blue Fox Direktør Torben Skovsgaard og slutter.

”Vi er glade for at alt nu er faldet på plads med ”Pelle”, og mener at vi nu har det rigtige setup for først og fremmest at imødekomme de behov vores spillere har. Men mindst ligeså vigtigt er det, at vi kan fortsætte vores positive kommercielle udvikling fra sidste sæson stærkt oppebåret af en fantastisk stamme af sponsorer og fans der bare vil det her. Så det er med store forventninger til den kommende sæson og fremtiden, at vi sammen med ”Pelle” og resten af Byens Rødder snart byder indenfor igen på Kvik Hockey Arena”.

Meritter - Per Hånberg
2013/2014 - Cheftræner, Vita Hästen - Oprykning til Allsvenskan
2014/2015 - Cheftræner, Karlskrona HK - Oprykning til SHL - Kåret til Årets Træner i Sverige
2015/2016 - Cheftræner, Karlskrona HK, SHL
2016/2017 - Cheftræner, Karlskrona HK, SHL
2017/2018 - Cheftræner, SC Langenthal, Schweiz
2018/2019 - Cheftræner, SC Langenthal, Schweiz - Vinder af Swiss League
2019/2020 - Cheftræner, EHC Kloten, Schweiz - Vinder af grundspil
2020/2021 - Cheftræner, EHC Kloten, Schweiz - Vinder af grundspil
2021/2022 - Cheftræner, EHC Visp, Schweiz/Södertälje SK
2022/2023 - Cheftræner, Frederikshavn White Hawks, Danmark
2023/2024 - Cheftræner, Herning Blue Fox, Danmark


METAL LIGA-PROGRAMMET FOR 2023/24 er klart! Bulldogs har træningskampene klar før den kommende sæson