Det oser af gensidig respekt mellem Julian Jakobsen og Nichlas Hardt, der kender hinanden ud og ind som mangeårige værelseskammerater på landsholdet

De kender hinanden ud og ind og er bedste venner. I over et årti – når de begge har været med – har Julian Jakobsen og Nichlas Hardt været faste værelseskammerater på hotellerne rundt om i verden under landsholdets VM-turneringer.

Det var ikke nogen tilfældighed, at man under hjemme-VM i 2018 i Herning kunne se de to hænge ud sammen i Hernings gågade, når landsholdet havde en af de sjældne frie stunder.

Nu står de overfor hinanden i DM-finalen, der begynder i morgen i Rungsted, hvor Hardt har hjemmebane i første omgang.

Det er to kammerater med den dybeste respekt for hinanden, der mødes over syv kampe.

- Der er ingen tvivl om, hvem jeg ville holde med, hvis IKKE, vi havde været i finalen. Jeg ønsker altid, at Nichlas får succes. Men når vi begynder fredag aften ved jeg også, at både Nichlas og jeg ønsker at vinde rigtig, rigtig meget. Når det er sagt, skal vi nok bevare respekten for hinanden inde på banen, siger Julian Jakobsen.

Nichlas Hardt supplerer:

- Er det ni år, vi har boet sammen på landsholdet? Vi klikkede fra start, og har vel den samme form for humor. Julian er en kammerat, man altid kan stole på. Som ven er han er utrolig ærlig. Man kan altid stole på, at han siger sin mening, uanset hvad man spørger ham om. Ærligheden er en fremragende egenskab, som jeg har kæmpe respekt for, siger han.

- Inde på banen ser Julian de ting, som mange andre ikke gør. Han er virkelig i stand til at læse spillet før mange af modstanderne. Lige pludselig har han fundet en løsning derinde, som modstanderen når at opfatte for sent. Julian bliver ved at bære Aalborg frem, og han er en type, man kan stole på hver eneste aften. Han leverer sin indsats, lyder det fra Nichlas Hardt, der ikke helt vil ud med, hvordan Rungsted skal stække vennen i de kommende uger.

- Jeg holder det lidt for mig selv, og så tænker jeg, det er vigtigt, at vi fokuserer på vores egne styrker fremfor at kigge for meget på Aalborg, siger Nichlas Hardt med al det slutspilsdiplomati, han kan finde frem.  

Hardt bliver kaldt en undervurderet spiller af Julian Jakobsen.

- Der er mange, der ikke forstår, HVOR dygtig Nichlas er. For det første er han bundseriøs med sin ishockey. Samtidig er han lynende intelligent inde på banen, og står næsten altid det rette sted. Nichlas er helt suveræn til at trække vejret en ekstra gang, inden han tager den endelige beslutning. Det er der rigtig mange unge, der kunne lære meget af, inden de bare hamrer fremover isen. Uden for banen er han altid smilende, glad og venlig, siger Julian Jakobsen.

De to faste landsholdsspillere er efterhånden kommet godt op i alderen. Julian Jakobsen er netop fyldt 34 år, mens Nichlas Hardt med sine 32 år er et par år yngre.

Begge har vist høj klasse i denne sæsons Metal Liga, ikke mindst her i de afgørende kampe, og begge har strålende karrierer bag sig.

Nichlas Hardt har blandt meget andet været topspiller i finske Jokerit og har gjort sig som topangriber i SHL i mange sæsoner. Højdepunktet var en plads i semifinalen med Malmö i 2017, hvor han sammen med Frederik Storm var blandt de dominerende aktører på holdet.

I modsætning til Julian Jakobsen leder Hardt stadig efter sin første seniortitel. Den tog Jakobsen med Aalborg Pirates i 2018 efter en karriere, der førte aalborgenseren over Odense, Södertälje og ikke mindst Hamburg Freezers, hvor han i klubbens storhedstid nåede en semifinale i 2014 på det bedste hold i klubbens intense historie.

Begge har det tilfælles, at de altid har været yderst populære skikkelser hos fansene rundt omkring i deres klubber, hvilket skyldes, at man selv på spillemæssigt dårlige aftener ser Hardt og Jakobsen levere den rette arbejdsindsats.

Både Jakobsen og Hardt har ligeledes været med på de fleste af herrelandsholdets succestogter, og står altså nu overfor hinanden i DM-finalen i Metal Ligaen.

Begge vil vinde. Men venskabet og respekten er stadig intakt, når serien er ovre.


VIDEO: ALLE Aalborgs mål fra grundspillet samlet her MIKKEL HØJBJERG har været Rungsteds onde ånd i finaleholdenes grundseriekampe