Aalborg-angriberen har scoret syv gange i fem kampe mod den kommende modstander

Aalborg Pirates har i den grad haft styr over Rungsted Seier Capital i indeværende sæson. 

Nordjyderne har vundet fem af seks kampe over Rungsted i grundserien og skaffet 15 ud af 18 point i de seks indbyrdes kampe i en serie, der ikke blev ramt af corona.

Måske betyder det ikke så meget, når vi nu starter fra nul igen, men det er alligevel ganske interessant at skille de to holds grundseriekampe ud og se, hvilke spillere, der har domineret/ikke-domineret hos de to finalehold. 

Mikkel Højbjerg, eksempelvis, har været med i fem af seks kampe i grundserien, og ser ud til at have det rigtig komfortabelt med at spille mod Rungsted. Den ene Højbjerg-tvilling har scoret hele syv mål mod finalemodstanderen og står ligeledes med en plus/minus-statistik på +4.

En anden spiller, der har gjort sig heftigt bemærket i de indbyrdes kampe mellem Aalborg og Rungsted, er Josh MacDonald, der har leveret 10 point i form af tre mål og syv assister, mens Thomas Spelling står med 9 point (2+7) mod finalemodstanderen.

Kun en enkelt af de faste spillere i Aalborgs opstilling i er minus i plus/minus-statistikken, og det er Jonathan Brinkman, der står med -1. Han har spillet med i fire af kampene.

Et hurtigt recap af de seks indbyrdes kampe fortæller historien om, at Aalborg i visse kampe har domineret heftigt eller i hvert fald har været hamrende effektive og ikke har haft problemer med at skyde hul på hverken Nihlstorp eller Grubak. 

Det første opgør i slutningen af september endte 5-1 til gæsterne i Bitcoin Arena og bortset fra 0-3-nederlaget i december har Aalborg scoret fem eller seks mål i hvert eneste opgør mod Rungsted.

I alt har gardinet blafret i Rungsted-målet 28 gange, eller 4,66 gange i gennemsnit.

Seks af målene er scoret i powerplay og 22 sat ind i fem mod fem-spillet. 

Der er altså masser af opgaver at løse for Rungsted på videoen i disse dage. Og så glemmer træner Hjalmarsson næppe at fortælle spillerne, at "i slutspillet starter vi altså fra nul". 

Nøjagtig det samme som Garth Murray formentlig prædikede for sine spillere før serien mod Esbjerg, der havde vundet syv gange over Aalborg i grundserien. 

Fredag klokken 19:30 går det løs med kamp 1. 


HARDT OG JAKOBSEN: Bedste venner er største konkurrenter i de næste to uger TESTKAMP i Herning: To Metal Liga-mål i herrelandsholdets 3-0-sejr