Vi skal naturligvis have det traditionelle tip fra Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist

”Hvem vinder kvartfinalerne?”

Spørgsmålet stiller jeg til den mangeårige journalist på B.T., Peter Fredberg, som har fulgt dansk ishockey siden 1970.

”Inden sæsonstarten tippede du: Nr. 1 Aalborg Pirates. Nr. 2 Esbjerg Energy. Nr. 3 Rungsted Seier Capital. Nr. 4 Odense Bulldogs. Nu er der spillet 48 runder. Tre af ”dine” hold sluttede i top 4 i grundserien. Hvordan ser du på chancerne i dag,” spurgte jeg.

Her er Peter Fredbergs bud:

”Aalborg Pirates, Herning Blue Fox, Odense Bulldogs og Esbjerg Energy er ubetinget ligaens fire bedste hold og går ind i slutspillet som favoritter i kvartfinalerne. Lever de op til favoritværdigheden, får vi semifinalerne Aalborg-Esbjerg og Herning-Odense.

Men nogen er større favoritter end andre. Det er svært at tro på, at Aalborg Pirates og Herning Blue Fox skulle komme i problemer mod henholdsvis Rungsted Seier Capital og Frederikshavn White Hawks.

De to andre top 4-hold, Odense Bulldogs og Esbjerg Energy, kan sagtens havne i tætte og nervepirrende serier mod ligaens glædelige overraskelse, Herlev Eagles, og traditionsklubben SønderjyskE.

2022/23 vil gå over i historien som en af de bedste med hensyn til kvalitet og tempo. Men lad os tage de fire kvartfinaler i rap og starte med Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital. En gentagelse at sidste års finale.

Aalborg Pirates er ligaens mest komplette hold (tæt fulgt af Herning Blue Fox) med klassespillere hele vejen fra målmand til venstre wing i fjerdekæden.

Piraterne har haft et sikkert greb om Rungsted i hele grundserien. Hvorfor skulle det ikke kunne fortsætte?

Men Rungsted er bedre, end det sørgelige regnskab viser. På papiret et ganske bredt og homogent hold med mange offensive kvaliteter. I den ideelle verden - uden de mange skader, hvad andre klubber selvfølgelig også har haft - ville nordsjællænderne have ligget højere i tabellen. Jeg tror, at Rungsted spiller bedre i kvartfinalerne end i grundserien, men ikke bedre end til en enkelt sejr.

Mit tip: Aalborg Pirates går videre med 4-1 i kampe.

Inden sæsonens første puck blev kastet, troede jeg ikke, at Herning Blue Fox ville blande sig i topstriden, men jeg skal love for, at jeg har taget fejl af midtjyderne.

Jeg bliver ikke overrasket, hvis Final4-vinderne også snupper DM-titlen. Sidst Danmarks mest vindende klub blev mester var i 2012, så det er vel også ved at være på tide, at den går hele vejen og vinder DM-guld nr. 17.

Herning Blue Fox foretog flere succesrige udskiftninger inden sæsonstarten og har i Phil Marinaccio ligaens pointkonge med 52 point (23 mål og 29 assist) i 42 kampe.

Frederikshavn White Hawks uden nøglespillere som Jesper Jensen og Alexander Bumagin får det mere end svært. Grundseriens syvendeplads har været skuffende, og kan vendelboerne hive en enkelt hjemmesejr i land, er det nok det bedste, de kan opnå mod en skræmmende modstander, som er inde i en sejrsstime.

Mit tip: Herning Blue Fox går videre med 4-1 i kampe.

Odense Bulldogs vandt sidste år bronze (efter ti år uden for medaljerne), men er endnu bedre i år.

Bulldogs har handlet klogt ind og bygget et spændende og seværdigt hold op med nogle af ligaens bedste udenlandske spillere som toppen af kransekagen.

Den gamle fynske hockeyfeber er tilbage. At Odense Bulldogs er ligaens næstbedste udehold vejer også tungt.

Herlev Eagles har overrasket positivt og er grundseriens bedste sjællandske hold. Sjettepladsen er ørnenes bedste placering siden 2011/12 og fortæller om det målrettede arbejde på den københavnske vestegn.

Herlev Eagles er ikke kun en førstekæde, og i den levende tjekkiske mur, Lukas Horak, har de måske ligaens bedste målmand.

Mit tip: Odense Bulldogs går videre med 4-2 i kampe.

Den fjerde kvartfinale mellem grundseriens nr. 4 og 5, Esbjerg Energy og SønderjyskE, bliver den tætteste og mest medrivende. Jeg bliver ikke overrasket, hvis vi skal ud i kamp nummer syv, inden vi har en vinder af det nervepirrende sydjyske derby.

Kigger vi på formbarometret, er Esbjerg klar favorit, men i en duel mellem ærkerivaler med en oppisket stemning på lægterne kan alt ske. Glem heller ikke, at de to hold stort set har spillet lige op i de seks indbyrdes opgør i grundserien (10-8 i point i vestjysk favør).

Esbjerg har vist stor stabilitet siden nytår, mens SønderjyskE, som efter en forrygende start lå på førstepladsen i november, det sidste par måneder har haft store problemer, ikke mindst i defensiven.

Mit tip: Esbjerg Energy går videre med 4-3 i kampe.


Damsted: Odenses offensiv er en vigtig faktor Kaster: Esbjerg-Sønderjyske bliver ultratæt og med tryk på kedlerne