TV2 PLAY-kommentator Søren Kaster har set samtlige opgør mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE i denne sæson, og han er en af de kommentatorer, der skal guide seerne gennem de kommende lokalopgør i kvartfinaleserien mellem de to mandskaber.

Her en ”Kaster Q&A” før de spændende opgør, der begynder i morgen i Esbjerg:

Giv os tre spillere for de to hold, der bliver afgørende faktorer:

Søren Kaster: Grayson Downing var Esbjergs bedste mand i sidste års slutspil. Han har stor impact på holdet. Han laver point, og er også en center med øje for spillet hjemad isen. Har scoret fire mål mod SønderjyskE i de indbyrdes kampe.

Charlie Combs. Er topscorer for SønderjyskE i grundspillet og udpræget målscorertype. Får han medvind, spiller SønderjyskE ofte godt. Er heller ikke bange for at komme ind under huden på modstanderen.

Phillip Schultz. Topscorer for Esbjerg i grundspillet og bedste spiller for vestjyderne set over hele sæsonen. Pågående i sit spil og målfarlig. Han dræber også vigtige minutter i undertalsspillet.

Nikolaj Krag-Christensen. Bliver han klar, kan Mario Simioni stille med kæden Haag-Krag-Boysen, der virkelig gjorde ondt på mange hold i den første halvdel af sæsonen. Spilintelligent center også med øje for målet.

Philip Larsen. Metal Ligaens bedste CV. Har rutinen og stået utallige gange i disse nøglekampe i store ligaer og på landsholdet. Har set god ud efter sit skadescomeback.

Nicolai Bryhnisveen. Nordmandens fysik kommer til sin ret i slutspillet og han er vigtig i oprydningsarbejdet foran keeperen. Så er han heller ikke bange for at deltage i det offensive spil og har blandt andet scoret to mål mod Esbjerg i denne sæson.

Hvad med den taktiske indgangsvinkel. Hvordan vil de to trænere sende deres hold ind til den første kamp?

Søren Kaster: Man skulle mene, at Esbjerg Energy ville komme buldrende fra start på deres hjemmebane – og med fire sejre i træk inden slutspillet, men jeg tror, at det vil være en anelse afventede fra begge sider – ”hvad kommer de andre med”. Esbjerg vil uden tvivl gerne lægge pucken dybt og sætte pres på SønderjyskEs defensiv derfra med puckerobringer.

SønderjyskE har ikke vundet en kamp på fremmed is siden 4. januar mod Aalborg. Mange mål er indkasseret, så jeg forventer, at Mario Simoni har prædiket defensiv fokus, men også at stå solidt i neutral zone og så bryde Esbjergs spil.

Der vil komme gode muligheder for omstillinger og 3-mod-2 og 2-mod-1 situationer, da Esbjergs backer gerne vil tage del i det offensive spil.

Hvordan har du oplevet de indbyrdes kampe i grundspillet? 

Søren Kaster: Det har været ultratætte opgør i grundspillet, hvor det har været skarpheden – eller mangel på samme – og de små marginaler, der har tippet sejren den ene eller anden vej. Faktisk også i den største sejr – 6-2 til Esbjerg, hvor SønderjyskE førte 1-0 og 2-1. Det var først midtvejs i 3. periode, at spændingen udeblev i det opgør. Esbjerg har 10 point, SønderjyskE 8 point. 21-17 i målscore til Esbjerg. Ikke særlig stor forskel der.

Søren Kaster: Der bliver uden tvivl tryk på kedlerne på lægterne, hvor der bør forventes på den gode side af 3.000 tilskuere til alle matcher. Kampene mellem jul og nytår viste den store interesse for disse lokalopgør med 3713 på plads i FRØS Arena og 3837 tilskuere i Granly Hockey Arena.

Begge hold får også solid opbakning på udebane både vokalt og antalsmæssigt.

Og så var det i øvrigt fantastisk at se til opgøret den 30.december i Esbjerg, at de respektive fanklubber (Yellow Inferno og Sønderjyske Ishockey Support) havde fælles fanmarch mod hallen - med små 200 deltagere – fra en beværtning i Esbjerg Midtby og til hallen. Rivalisering eller ej, så er det når ishockeysporten er allerbedst.

Hvem kan blive "jokere" for de to hold i serien?

Søren Kaster: SønderjyskE's Gabriel Desjardins stjæler måske ikke de største overskrifter i SønderjyskE, men virkelig en arbejdsom type, der heller ikke var bange for at hjælpe til på backpositionen, da skaderne var flest. Fik scoret to gange i sidste grundspilskamp – og er bare en spiller, som Mario Simoni med tryghed kan placere i hvilken som helst kæde, så udfylder han den rolle.  

Esbjergs Oliver Kjær fik debut på landsholdet i februar og scorede tilmed i sin første kamp. Har lavet tre mål i de sidste to kampe i grundspillet. Trods han formentlig ikke spiller på sin vante position som center, så kriger han på i rollen som wing og som afslutter i Esbjergs ene Powerplay-formation.


Her er Fredbergs bud på de fire vindere Larsen: Frederikshavnere skal spille langt over evne for at drille Herning