Tre ud af fire. Kun Herlev Eagles snød Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist, Peter Fredberg, i kvartfinalerne.

Nu gælder det semifinalerne, og metalligaen.dk giver igen ordet til den mangeårige B.T.-medarbejder.

”Inden sæsonstarten skrev jeg, at turneringen tegnede til at blive en af de kvalitetsmæssigt bedste nogensinde. Jeg er ikke blevet skuffet. Den har levet op til alle forventninger. Niveauet er højt og bredden stor,” siger han.

”I slutningen af august tippede jeg også, at vi ville få en DM-finale mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy med guld til Pirates. Men lad os kigge på de to semifinaler:

Aalborg Pirates-Herlev Eagles

Ørnene har rejst sig som en Fugl Føniks af asken og er i semifinalen for første gang siden sæsonen 1990/91. Dengang havde man spillere som ligaens pointkonge, finnen Kari Numminen, som scorede 64 point i 28 kampe, tre flere end Todd Bjorkstrand fra Herning Blue Fox’ suveræne guldhold, Jan Larsen, Kenneth Henriksen, Kent Aalborg, Christian Jørgensen, Arne Schultz, Hans Peter Hartzberg, Thomas Thornberg, Christian Juul og målmand Steffen Glaas.

Efter tre årtier er det igen blevet rigtig sjovt for hårdtarbejdende Herlev, som har været ligaens største glædelige overraskelse med topkvalitet i flere kæder og en stjernemålmand i tjekkiske Lukas Horak. I forwardlinjen stråler Matthias Asperup, playoffs topscorer med ti point i seks kampe (fire mål og seks assist). Skulle man i dag kåre årets danske spiller, vil den målfarlige og teknisk begavede spiller være en seriøs bejler.

Odense Bulldogs var favorit i kvartfinalen, men stod ikke for presset. De nåede aldrig niveauet fra de lyse øjeblikke i grundserien og blev elimineret i seks kampe. Nu hedder Eagles’ modstander Aalborg Pirates, de forsvarende mestre og grundseriens vinder.

I de mere end 50 år, jeg har fulgt ligaen, har jeg aldrig oplevet et så sensationelt resultat som det i Aalborg i piraternes første kvartfinalekamp mod Rungsted Seier Capital. Nr. 8 udklassede nr. 1 med 11-2. Hvabehar?

Det burde ikke kunne lade sig gøre, men det gjorde det. Chokresultatet viste, at Rungsted Seier Capital er et klassehold, når det stiller i næsten stærkeste opstilling. Jeg er spændt på, hvad nordsjællænderne hiver op af posen til den kommende sæson.

Aalborg Pirates var rystet i sin grundvold efter den totale ydmygelse, men viste høj moral. Og i nervedramaet i kamp syv tog de det fjerde stik, selv om Rungsted var en trussel indtil de døende minutter.

I de seneste fire DM-slutspil har Aalborg Pirates stået i tre finaler og vundet to. Med al respekt for Herlev, så er jeg ikke i tvivl om, at piraterne også kommer i finalen i år. En blamage som dén i kamp 1 (2-11) kan være sund. Den lærer man af.

I de seks indbyrdes kampe i grundserien vandt Aalborg Pirates 16 point ud af 18. Herlev Eagles vandt en kamp på straffeslag.

Mit tip: Aalborg Pirates vinder 4-2 i kampe.

Herning Blue Fox-Esbjerg Energy

Final4-vinderne fra Herning Blue Fox, som ikke har vundet en DM-guldmedalje i elleve år, måtte arbejde hårdt for at slå Frederikshavn White Hawks. I en turnering, hvor alle kan slå alle, er det ikke overraskende, selv om vendelboerne har haft en svær sæson med flere nøglespillere skadet. De faldt med ære.

Herning Blue Fox har både toppen, bredden og sulten til at gå hele vejen og er favorit mod Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy var længe om at komme i gang i efteråret, men blomstrede efter nytår og avancerede til en fjerdeplads. Sejren i et tæt og intenst derby i kvartfinalen mod SønderjyskE var fortjent. Men skal de følge op på succesen mod Herning Blue Fox, kræver det, at alle mand træder i karakter og spiller op til deres bedste.

Da Philip Larsen, hurtig og kreativ offensiv back i international topklasse og Metal Ligaens bedste spiller, vendte hjem til Esbjerg fra KHL efter Ruslands angreb på Ukraine, lagde han ikke skjul på, at målet var at vinde guld med sin barndomsklub. Nu må vi se, om det bliver i år. Jeg er skeptisk.

Der bliver knald på i de to jyske traditionsklubber. Ligesom i 90´erne. Både på isen og på lægterne. I de indbyrdes kampe i grundserien vandt Herning Blue Fox elleve point mod Esbjerg Energys syv.

Mit tip: Herning Blue Fox vinder 4-3 i kampe.


Tre unge danskere forlænger med Rødovre KASTERS ANALYSE: Hernings bredde kan blive udslagsgivende i en lang serie