Herligt Herlev comeback i tredje periode, men en dyr dumhed kostede for de sortklædte, så Herning kunne snuppe sejren i overtid.

Herlev Eagles – Herning Blue Fox 4-5 (1-2, 0-0, 3-2) (0-1)

Historikken var ikke med Herning inden aftenens opgør, hvilket også blev bemærket af sportschef Martin Struzinski i klubbens eget kampoplæg. Det blev akkurat lige så svært som den gode Struzinski havde forudset, men de kunne tage to point med hjem i bussen til det midtjyske.

Herlev dummede sig for anden kamp i træk, og det gjorde, at de tre point de lå til med godt et minut igen, kun blev til en enkelt pind.

Livlig begyndelse i aftenens tidlige Metal Liga kamp, hvor hjemmeholdet blev reduceret med to spillere med kort mellemrum, inden der var spillet bare ét minut. Dårlig start for Herlev, og den blev endnu dårligere, da Herning udnyttede den store chance et fem mod tre powerplay er. Peter Hansson var første mand på måltavlen i aften, da han udplacerede Horák.

Hjemmeholdet kom dog stærkt igen, og godt to minutter senere var der bragt balance i regnskabet, da Anton Johansson tog chancen fra blue-line. Trafik foran kassen, og udligning af Johansson, til stor tilfredshed hos et medlevende hjemmepublikum i aften.

Herning overtog herefter fuldstændig begivenhederne, og især målscorer Peter Hansson havde fået smag for mere. Han afsluttede flittigt, og det var snert på i flere omgange. Det samme med Morten Poulsen, der havde gode arbejdsbetingelser, men afslutningerne havde ikke lige den kvalitet der kunne bringe midtjyderne i spidsen.

Bedst som Herning havde godt greb om kampen, blev holdet i samme spilstop ramt af to udvisninger. Lukas Bang og Frederik Brændgaard måtte tage den tunge gang, og stor mulighed til hjemmeholdet for en føring. Det lykkedes ikke, og Patric Vener må ikke være tilfreds med det powerplay der blev disket op med fra hjemmeholdets side.

Med 32 sekunder igen af perioden var det så de medrejsende Herning supportere der kunne bryde ud i jubel. Lidt hjælp fra Asperup skulle der til, og så kunne Mathias Bau score på en retur fra Herlev-keeperen. 1-2 på måltavlen efter de første 20 minutter.

Hvis første periode var livlig og begivenhedsrig, så blev den midterste periode lidt en langgaber. Ikke det bedste ishockey fra nogen af holdene, og det var heller ikke alverden med chancer, som vi så i indledningsperioden.

Et par powerplay til Herning, og et enkelt til Herlev, gav heller ikke udbytte. De to keepere, Horák og Magnus Wulff, tog det der var. Herligt med chancen til Wulff, som kun kan være til gavn for dansk ishockey, hvilket TV 2 Sport kommentator Olaf Eller også bemærkede.

Det er også værd at bemærke Herlevs store russer, Lapenkov. Igen i aften var han toneangivende, pucksikker, fandt sine holdkammerater, og viste en ro i sit spil. Han har været stærk i den her uge, med en god kamp tirsdag i Frederikshavn, og igen i aften på egen is. Disse profiler skal vi bestemt også være glade for i dansk ishockey.

Herning tog initiativet i begyndelsen af tredje periode. De lignede nogle der ville ud og afgøre kampen, og Kristian Jensen havde en aldeles glimrende afslutning. Kort efter var der kasse til gæsterne. På kanten af offside fik de pucken med ind i zonen, og Markus Jensen arbejdede stærkt bag mål, og fandt en fri Humaloja, der sendte skiven ind i netmaskerne til 1-3.

Herning sad på kampen, og man sad egentlig og ventede på 1-4 scoringen, men så blev Kristian Jensen sendt i bad for en hård albuetackling mod Daniel Baastrup.

Det blev omgående straffet af hjemmeholdet, da Anton Johansson 25 sekunder senere reducerede til 2-3. Hans andet mål, og også en stor kamp af svenskeren igen i aften.

Herlev fortsatte i powerplay, og det så godt ud det de sortklædte leverede. Derfor blev det også 3-3, da Joseph Jonsson stod klar til at hugge skiven i netmaskerne, efter assister fra Johansson og Asperup. Nu kogte det i ørneborgen, hvor stemningen var særdeles god.

Det profiterede hjemmeholdets spillere af, og med godt tre minutter igen kunne Joseph Jonsson med et kanonmål bringe Herlev foran 4-3. Han smaskede simpelthen pucken op i krydset, da han fik meget plads i angrebszonen, og kom ind med god fart. Hvilken vending på kampen.

Men akkurat som i tirsdags, hvor Herlev var foran 4-3 i Frederikshavn kort før tid, tog de en udvisning ved at være for mange spillere på isen. I tirsdags gik det galt, og det gjorde det igen i aften, da Mathias Bau sendte pucken flot ind til 4-4 i spil seks mod fire, da Wulff var taget ud af buret. Der er noget at snakke om for Patric Vener og hans spillere, med at undgå at være for mange spillere på isen.

Det blev dyrt for Herlev, da 4-4 blev resultatet efter 60 minutters hockey. To kampe i træk, hvor man lå til tre point kort før tid.

Nu blev det kun til et point til Herlev, da Mads Christensen i powerplay scorede til 4-5 kort inde i overtiden, og sikrede to point til rævene i en medrivende og dramatisk forestilling.

Forståelige triste miner i hovederne på Herlev spillerne, men igen i aften kunne de takke sig selv for ikke at få tre point.

Aalborg vandt DM-finale-revanchen i Bitcoin Arena OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates