Ørnene slog igen de lyseblå fra Vojens - denne gang med 4-1

Herlev Eagles-SønderjyskE 4-1 (1-1,2-0,1-0) Returopgør søndag eftermiddag i Herlev, hvor Sønderjyske var på besøg og på jagt efter revanche ovenpå fredagens nederlag i egen hule.

Det var to tændte mandskaber der kom på isen, for der var gang i nærkampene fra første fløjt. Begge hold havde sat turboen på fra start, og spillet bølgede frem og tilbage med store chancer i begge ender.

De største chancer tilfaldt SønderjyskE og specielt Alex Lavoie vil ærgre sig over de forspildte muligheder. Men som perioden skred frem var det Herlev med spilovertag, og de fleste skud på mål.

Lidt over halvvejs gennem perioden blev SønderjyskE fanget med fire mand dybt i Herlevs zone, og det gav en to mod en-situation til Herlev den anden vej. Den blev i første omgang klaret, men den løse puck dukkede op hos Lindqvist-Hansen, som kunne bringe sit hold foran med 1-0. Herlev fastholdt overtaget resten af perioden, godt hjulpet på vej af et par udvisninger til SønderjyskE, men altså uden at score yderligere.

Anden periode fortsatte med høj intensitet og med masser af drama. Mod slutningen af perioden udbrød der slagsmål foran Galbraiths mål, og Daniel Kønig og Maksim Popovic blev sendt i bad. Forud var det gået lidt i koks for SønderjyskE, som på trods af at have spillet en god periode pludselig kom bagud med 4-1.

Generelt var der for meget tænding på i begge lejre, og det betød desværre en del udvisninger kampen igennem.

Asperup scorede to gange for Herlev. Først i powerplay og siden på en smart pasning fra Alasaari. Og kort tid efter røg pucken igen ind bag Galbraith, da Tobias Åhström sendt et håndledsskud på mål fra blå linje, som Mikkel Bertelsen fik rettet af. De to seneste scoringer faldt med lige omkring et minuts mellemrum, og SønderjyskE havde pludselig et bjerg at bestige i Herlev trods en scoring af Victor Björkung efter ganske glimrende powerplayspil af gæsterne.

Det var for meget for gæsterne, som ellers kom tilbage i kampen og leverede et fint indtryk i de sidste 20 minutter. Og på trods af at Herlev havde styr på opgøret, så fik SønderjyskE spillet sig til flere gode chancer.

Det endte 4-1 til Herlev på en søndag, hvor de havde marginalerne med sig, og en storspillende Lukas Horak i målet. Facit inden landsholdspausen må være godkendt for Herlev Eagles, som ligger lunt og stabilt i tabellen og ser ud til at være på rette vej inden det går løs i slutspillet.

SønderjyskE skal håbe på at få flere folk klar til efter pausen, hvor man har en kamp mod Odense på egen is, inden det går løs i Aalborg til Metal Cup.