Eagles lagde grunden til sejr i en effektiv første periode

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 2-5 (0-2,1-1,1-2) Det var lidt rodet til at begynde med, men da det var slut, var Herlev-lejren tilfreds. Et ganske koncentreret Eagles-hold vandt den "svensk-canadiske" duel over Odense og med 5-2-sejren kom ørnene fremragende fra start i denne sæsons Metal Liga.

Det var en fejlfyldt indledning, hvor lettere febrilsk spil i begge ender medvirkede til sporadiske chancer.

Christopher Kamph havde den største mulighed i indledningen tæt under mål for Odense, der ofte pumpede på mål fra alle vinkler, mens Magnus Molge stod for periodens bedste detalje, da han gik coast to coast på venstreflanken.

På første powerplay fik Herlev ro på spillet og sat nogle pasninger sammen - og Lindqvist sat op til firsttimer på kanten. Han snublede egentlig, men fik alligevel dirigeret pucken mod mål, hvor åbningnsmålet faldt via Riekkinen tæt under Galansky. 1-0 til gæsterne.

En hurtig omstilling fordoblede føringen kort efter. Alexander Edström kom først over en retur og satte gæsternes anden scoring. Dermed en solid og tryg føring til Herlev efter 20 minutter.

Odense stillede med få folk og trak ekstra veksler på førstefemmeren, mens Herlev ofte roterede fjerdekæden ind. Odense indledte perioden med to powerplays, men det var alligevel Herlev, der skabte chancerne.

Jonssons missede friløber forvarsel til endnu en få minutter efter. Denne eksekverede Luis Blak til sikre 0-3.

Modløsheden spredte sig hos Odense, der nu ofte løb rundt i Herlev-kombinationerne.

Det var lige indtil Kasper Larsen pludselig indkasserede en badebillet for en tackling på den noget mindre Lukas Lundvald. Hurtig reducering ved Cody Donaghey, der trykkede af fra toppen og nyt liv i hjemmeholdet, der pressede på for yderligere reducering, men uden held i powerplay.

Odense kom hurtigt et skridt nærmere udligning i tredje. Et heldigt bounce via linjedommer gav frit skud i slottet, som blev udnyttet i to omgange. Henry Hardarson scorede og publikum livede op, men momentum skiftede tilbage igen, da Anton Johansson satte en tung tackling og med en fin pasning satte en kontra i gang.

Lynhurtige Lindqvist udbyttede flot efter 45 minutter. Derfra kontrollerede Herlev relativt sikkert. Og til sidst lukkede og slukkede de hurtigt efter at Odense pillede målmanden ud med en scoring. Luis Blak Olsen blev noteret for sin anden scoring på dagen.

Wener: En god og stabil udebaneindsats Rødovre lynede i powerplay og fik revanche