Ørnene fik fuld gevinst i Frøs Arena i en kamp, der blev præget af mange udvisninger

SønderjyskE-Herlev Eagles 2-5 (2-1,0-2,0-2) Herlev fik her til aften fuld gevinst i Frøs Arena, da det trods 0-2 blev til en 5-2 sejr.

SønderjyskE, der stadig var uden tre udlændinge, Daniel Galbraith samt coach Mario Simioni, fik ikke tanket selvtillid på en aften hvor et hav af udvisninger, inklusiv to badebilletter, prægede matchen.

Herlev startede bedst ud, med mest ild i jernene. Er par fornuftige chancer blev det til.

Først var det Anton Johansson, der var listet med frem og kort efter Magnus Jonassen, hvis skud Patrick Galbraith ikke kunne holde, men pucken kurede forbi mål.

Efter godt syv minutters spil fik hjemmeholdet chancen i fem mod fire i fire minutter efter en høj Herlev stok. Man broderede meget og først kort før udløbet af den anden udvisning, gav overtallet gevinst.

Rasmus Lyø senere en høj puck mod mål, hvor Yannick Vedel snedigt styrede pucken i kassen. Og bare tyve sekunder senere røg næste Herlev spiller til afkøling. Igen for en høj stok.

Og denne gang slog værterne hurtigt til. Oliver Gatz hamrede pucken ind fra blå linie, 2-0.

Glæden over den anden scoring varede imidlertid kort. Magnus Jonassen kom til skud midt for mål, men fra en vis afstand og med hvad lignede frit udsyn for Galbraith.

Alligevel formåede den rutinerede keeper ikke at holde skudet, det via handsken røg i nettet til en hurtig reducering. Generelt virkede Patrick Galbraith noget usikker i målet.

Endnu et overtal til hjemmeholdet gav en stor chance til Cam Brown, men pucken krøb først over stregen, efter der var fløjtet. Derfor blev det ved en kneben etmålsføring til SønderjyskE efter tyve minutter.

Drama og udvisninger

Anden periode stod i udvisningernes tegn.

Først skulle der dog lige noteres endnu en Herlev scoring på måltavlen.

I hvad der var på grænsen til offside position modtog Owesson pucken og alene med Patrick Galbraith nettede han til 2-2.

Selvsamme Galbraith kom endnu mere i fokus bare små tredive sekunder senere.

Han blokerede pucken, men Riekkinen og Lindqvist Hansen blev ved at gå til den liggende keeper. Riekkinen satte en gedigen slashing på Galbraith og den provokerede goalie slog tilbage i en sådan grad, at dommerne sendte ham i bad.

Riekkinen kunne nøjes med to minutter, men overtallet fik gæsterne ikke noget ud af, da yderligere to Herlev-spillere måtte en tur i skammekrogen de næste minutter.

Et Herlev-skud på stolpen midtvejs i perioden var hidtil største chance disse første ti minutter.

Brendan Harms røg ud i to minutter for late hit, og her lykkedes Herlev med at bringe sig i front.

Samtidig med Harms’ udvisning udløb, stod Magnus Molge helt fri tæt under mål og Henriksen var chanceløs.

Gæsterne var kommet for at spille hårdt fysisk og mod slutningen af perioden gik Ulrich Linnet over stregen.

Alt for voldsomt gik han i ryggen af Steffen Frank og blev korrekt sendt i bad og nåede tilmed at tilrane sig yderligere en udvisning på vej ud af isen, da han gestikulerede og sendte eder afsted mod den ene af kampens hoveddommere.

Sønderjyderne kunne derfor starte tredje periode i overtal.

Herlev i fuld kontrol

Overtalsspillet lykkedes slet ikke for SønderjyskE.

Selv ikke i næsten to fulde minutters fem mod tre formåede hjemmeholdet at producere noget som helst brugbart.

Der var ingen ide i spillet og man havde svært ved blot at få pucken ført ind i gæsternes zone. Midtvejs i perioden fik udeholdet så muligheden i overtal, men heller ikke de formåede trods et par gode tilbud at komme frem til scoring.

Herlev kontrollerede dog kampen stille og roligt, uden hjemmeholdet formåede at slå tilbage. Mod slutningen ville værterne satse og pille Henriksen ud, men det nåede man ikke, før Jonsson med en koldblodig baghånd afgjorde kampen med et minut på klokken.

Herefter tog Kim Lykkeskov så alligevel Henriksen ud i hvad der mest af alt lignede en kamikazeaktion.

Der gik da også kun få sekunder før Herlev kunne gøre ondt værre med en scoring i tomt mål til kampens slutresultat.

Fortjent sejr til gæsterne, der vistè større vilje og større kynisme i de afgørende situationer.

Man havde en sikker sidste skanse og det var et godt kollektiv, der sikrede tre point.

Hos SønderjyskE må panderynkerne være dybe. En hårdt prøvet trup, der virker mentalt mærket og tydeligt savner de tre defensive hjørnesten i form af Galbraith, Prapavessis og Little. Syvende nederlag i træk til en trup, der fik bragt en smule mere sikkerhed ind i defensiven, da Henriksen afløste udviste Patrick Galbraith.

Der er stadig ikke udsigt til at man aflaster truppen ved at udfylde nogle af de ledige udlændingepladser. Spørgsmålet er, om sønderjyderne har valgt det økonomiske fokus denne sæson og nedprioriteret det sportslige.

HØJDEPUNKTER fra kampen mellem Rødovre og Herning 6-2: Aalborg havde igen styr over Rungsted