Det ligner en spændende mand, som Herlev har hevet ind i buret

Har man været til ishockey i Grenoble - denne artikels forfatter har været så heldig at være det et par gange - ved man, at sporten fylder ganske meget i den smukke by ved foden af alperne. Grenoble er en af de franske traditionsklubber, der trækker rigtig mange tilskuere til hjemmekampene og er som oftest tophold i den franske Ligue Magnus.

Og det er altså i den klub, Herlevs kommende målmand, Lukas Horak, er fundet. Han har ikke blot været statist, men mere eller mindre førstemålmand i de seneste seks sæsoner - og endda en meget populær af slagsen, skriver Grenoble i et statement i forbindelse med Horaks afsked. 

- "Guld-Horak" var en virkelig skattet mand hos tilhængere og medarbejdere hos Grenoble og publikums "kæledægge". Nummer 61 har vundet den franske pokalturnering, den franske Super Cup og selvfølgelig det franske mesterskab i 2019, hvor han også blev kåret til den bedste spiller i slutspillet. Vi vil derfor gerne takke ham oprigtigt for alle de år og sejr, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer, lyder det. 

Præsidenten Jacques Reboh hylder ligeledes Horak. 

- Da jeg ankom til klubben, satsede vi på Lukas, som var en ung målmand. Han har udviklet sig enormt og vundet titler for os. Han går ind i historien som den udenlandske målmand med størst antal kampe i historien, lyder det. 

Stort set samme hyldest kommer fra Grenobles General Manager Jean-Francois Dufour:
- Vi vil gerne takke ham for arbejdet og engagementet i klubben gennem de seks sæsoner i Grenoble-trøjen. Han bidrog i høj grad til vores mesterskab i 2019 og har markeret sig i klubbens historie. Lukas får en ny udfordring, og vi ønsker ham held og lykke, lyder det. 
Lukas Horak er også tidligere tjekkisk mester med Litvinov, men dengang kun som backup-målmand. 

STREAM: HERRELANDSHOLDET kontra U25-LANDSHOLDET RETRO: DM-hyldest for 37 år siden: Guld på sengekanten