Træner Patric Wener bruger netværk, erfaring og masser af video til at finde sine spillere

For anden sæson på stribe topper Herlev-spillerne pointligaen i Metal Ligaen. Lige nu er Johan Skinnars, Brett Thompson og Victor Rollin-Carlsson nummer et, to og tre på Metal Ligaens pointliste og fortsætter dermed billedet fra i fjor, hvor Thompson dominerede sammen med Jesper Thörnberg og William Quist.

Desuden er backen Niklas Tikkinen i top-20, og de to øvrige angribere Joonas Riekkinen og Alexander Lindqvist-Hansen befinder sig lige udenfor de 20 bedste på topscorerlisten.

Det er en gigantisk succesrate, når man sammenligner med mange af de øvrige klubber i Metal Ligaen. Manden bag den stærke scouting er Patric Wener, der på anden sæson er coach i Herlev.

Hemmeligheden er, når Wener fortæller om sin scouting, ganske simpel: Det drejer sig om hårdt arbejde og tilbundsgående research.

- Jeg ved, hvilke spillere, jeg selv har coachet og ved, hvem jeg har coachet imod. Det har jeg ret godt styr over. Derefter bruger jeg rigtig mange timer på at se video og finde ud af, hvordan spillerne bevæger sig på isen og hvordan de passer til Metal Ligaen. Og om de vil være i stand til at score mål.

- Jeg har et godt netværk i Sverige, og jeg vil kun have spillere, der virkelig ønsker at komme til Herlev. Det var lidt vanskeligere i sidste sæson, hvor jeg ikke rigtig kendte Metal Ligaen til bunds, men det har jeg gjort op til den her sæson, forklarer Patric Wener.

På den måde har Herlev-træneren altså fundet et nyt bundt af imports til sit mandskab og igen skabt en helt suveræn førstekæde. Fællesnævneren i førstekæden i forhold til i fjor er holdets bankende hjerte, Brett Thompson.

- Han er virkelig kaptajnen og linket mellem spillerne og mig. En rigtig ledertype og en smart spiller, der finder plads på isen. Ved siden af ham har vi Rollin-Carlsson, der arbejder rigtig godt begge veje og Skinnars, der er mere ”snipertypen”, siger Patric Wener.

Han giver spillerne frihed til at kreere i offensiv zone og fortæller, at de enkelte kæder taler meget sammen om, hvordan de skal sætte spillet op. Friheden fungerer kun, hvis man kender de defensive systemer til perfektion, så det lægger Wener også op til.

Og så mener han i øvrigt, at København og omegn er et perfekt sted i forhold til at hente svenskere og finner.

- Ingen af dem har ret langt hjem til Sverige, hvis de får hjemve, og det tager ikke lang tid at flyve til Finland. På den måde er området godt, og spillere, der for eksempel har spillet mange sæsoner i Allsvenskan, kan få energi, motivation og spilleglæde ved at skifte til en anden liga, siger Patric Wener til Metalligaen.dk.


OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy U20-landsholdet med 15 Metal Liga-spillere i opstillingen i aften