Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Odense Bulldogs skal igen-igen forsøge at bryde den kedelige stime, som holdet har været i siden slutningen af oktober. Det er blevet til nederlag efter nederlag, og medmindre der sker mirakler, kan træner Lefebvre godt skyde den berømte hvide pind efter slutspilspladsen.

Nu gælder det om at holde moralen og overraske nu og da for Odense, der har spillet glimrende op med Esbjerg i løbet af sæsonen. Måske vestjyderne kan trues igen i aften?

- Vi har spillet gode kampe på det sidste, men vi har desværre ikke fået point ud af det. Mod Aalborg og Rungsted var vi med til tredje periode, men blev så trætte og i Rødovre så det også godt ud, men vi fik for mange udvisninger, og det skal vi lægge væk, for det tærer også på kræfterne, siger assistenttræner Mads True til Fyens Stiftstidende.

I Esbjerg-lejren er der optimisme efter tre sejre på stribe og et hold, der er mere fri for skader end tidligere på sæsonen. Mark Pedersons mandskab angriber nu for alvor top fire, og har ikke råd til at tabe flere point mod Odense.

Statistikken: Trods status som Metal Ligaens absolutte bundhold har Odense spillet helt lige op med Esbjerg i indeværende sæson. Fynboerne tabte 2-3 hjemme efter at have ført 2-0, mens det i Esbjerg blev til en 4-3-sejr i overtid. Esbjerg er med andre ord det hold, Odense har spillet bedst op med i sæsonen.

Historikken: Finder Esbjerg grebet over Odense igen. I sidste sæson vandt vestjyderne samtlige fem grundspilskampe mod fynboerne.

Hold øje med: Esbjergs importspillere er i stigende form. For eksempel Brett Welychka, der lige nu er stærkt i fokus med sit fine velgørenhedsprojekt til fordel for børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. Hos Odense fik Lukas Lundvald nettet igen i Rødovre og ryger måske ind i den bølge af scoringer, som han har savnet i hele sæsonen. Marginalerne har manglet.

Skader/karantæner: Esbjerg senest uden Travis Walsh og Jonas Torbensen i kampen mod U20-landsholdet. Samme landshold har stadig i skrivende stund Odenses Mikkel Jensen og Christopher Kamph i truppen. Desuden er fynboerne uden Lucas Bjerre Rasmussen og Jakob Wittendorf.

Det forventer vi: Den bliver svær for Odense. 11 nederlag på stribe inklusive overtid (10 rene i træk) tærer på moralen. Odense skal virkelig være på stikkerne mod et Esbjerg-hold i sæsonens bedste form og opsat på at vise, at der ikke skal tabes flere point på Fyn i denne sæson.


OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital Herlevs superscouting: Hemmeligheden er hårdt arbejde og offensiv frihed