Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital 3-2 (2-0, 0-2, 0-0)1-0 Herning bød velkommen til Mikko Kuukka og slog samtidig dørene op for Operators Hockey Club - en ishockeyklub bestående af danske krigsveteraner. I den anledning optrådte værterne altså i de camouflagegrønne spilledragter og fejrede Veteran Match på isen i Kvik Hockey Arena. 

Det endte lige så tæt og intenst som forudset, for Herning endte med at vinde 3-2 efter overtid mod de forsvarende mestre. 

Hjemmeholdet forsøgte at sætte sig på kampen fra start, og tegnede sig for en håndfuld afslutninger indenfor få minutter. I den anden ende testede Mattias Persson månedens spiller i Herning, Emil Kruse, som også viste sig klar fra start.

Mathias Bau styrede i første omgang pucken på stolpen, men han blev belønnet for sin flotte detalje sekunder senere. Iskoldt afdriblede han en sagesløs Ville Kolppanen og bragte Blue Fox i front med 1-0.

Spillet bølgede frem og tilbage i de efterfølgende minutter, og der blev også spillet glimrende hockey i perioder. 

Den nye mand i Herning blev ikke hentet til klubben for at bidrage offensivt, men han var millimeter fra at sende et slagskud i nettet. Stolpen reddede for Rungsted, men det gjorde den ikke sekunder senere da Petter Hanssons skud gik stolpe ind. 

Timeout Rungsted, og en forståelig en af slagsen. Gæsterne kom slet ikke ud i samme tempo som værterne, og dette blev igen illustreret da Morten Jensen blev overløbet af Joacim Linnet. 

Blue Fox fik dog ikke meget ud af det powerplay, og derfor skøjtede holdene til pause ved stillingen 2-0.

Stærk vending af Rungsted

Rungsted syntes at have fået snakket tingene igennem i pausen. I hvert fald fik gæsterne hurtigt sendt en reducering på tavlen ved Tim Daly, der lidt heldigt fik pucken i perfekt position. 

Målet gav udeholdet et solidt skud selvtillid, og man fik held til at stresse Blue Fox i egen zone. 

Man formåede også at holde Herning fra fadet da værterne igen fik et powerplay, men Mads Christensen var dog ikke langt fra at kunne støde pucken i kassen. 

Da Rungsted igen blev fuldtallige sendte Morten Jensen et missil af et håndledsskud på overliggeren. Sammen med holdkammeraterne kunne han dog stille op i gæsternes første chance i powerplay.

Den chance lod nordsjællænderne ikke gå fra sig, og Rasmus Andersson kunne usvigelig sikkert first-time pucken i nettet til 2-2.

Ville Kolppanen måtte hive en fantomredning op af hatten da Morten Poulsen skød på returen, og også Markus Jensen blev den lille i deres direkte duel.

Det lignede en af sæsonens tydeligste udvisninger da Mathias Røndbjerg effektivt tacklede Miska Humaloja der var ved at slippe igennem. Fløjten forblev dog tavs.

Finsk klasse i kassen

Herning fik en stor chance kort inde i tredje periode, da de unge drenge fra fjerdekæden slap afsted i en to mod en. Pasningen fra Lukas Bang blev dog opsnappet og muligheden løb ud i sandet.

I det hele taget et overtag til Blue Fox som også havde et nærgående forsøg fra den nye back, Mikko Kuukka.

Morten Poulsen med et af sine karakteristiske drives op ad siden blev kun reddet af stolpen, og i den anden ende sled Frederik Bjerrum sig igennem til en afslutning.

Kampen var hele vejen igennem præget af stor intensitet, og de to hold gav virkelig de fremmødte valuta for pengene.

Oskar Drugge sendte et lusket skud på ydersiden af målet, og Thomas Andersen valgte pasningen da chancen på ny bød sig efter en omstilling. 

Store chancer blev alle afvist af en sprudlende Ville Kolppanen, og Morten Jensen spillede så meget at man kunne blive i tvivl om han overhovedet satte sig på bænken de sidste 20 minutter.

De to hold fik begge et point, og tilbage stod det sidste point. Det endte med at blive i Herning. da Oskar Drugge fandt Jarkko Malinen som altså endelig fik hul på den finske sprællemand og dermed sikrede Herning bonuspointet.

 

 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Aalborg Lokalbrag i Nordjylland afgjort et sekund før tid