Et vanvittigt lokalopgør i Frederikshavn, som hjemmeholdet afgjorde med blot et sekund igen. Nyerhvervelsen Aleksi Halme blev matchvinder for høgene i det intense drama i Nord

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Sikke et drama vi fik i aften i Frederikshavn, hvor nyerhvervelsen Aleksi Halme blev matchvinder med blot et sekund af kampen. Aalborg Pirates tog en challenge på den afgørende scoring. Det fik de ikke held med, da alt var foregået lige efter bogen, og White Hawks kunne trække sig tilbage med en sejr.

Det var også hjemmeholdet der startede kampen klart bedst, og fik i flere omgange sat lokalrivalerne under pres. Godt bakket op af et feststemt hjemmepublikum, som virkelig gav den gas i aften. White Hawks pressede på mod George Sørensens mål, og testede ham ved flere omgange.

Derfor var det bestemt heller ikke ufortjent at høgene efter otte minutter kunne gøre det til 1-0. Piraterne havde ellers pucken under kontrol, men mistede den i egen zone, og pludselig stod Christopher Frederiksen fri, og udplacerede Pirates ankermanden. Her lettede taget nærmest i Nordjyske Bank Arena, til trods for der lige manglede de 500 tilskuere der ville have været ekstra, hvis denne kamp havde været afviklet en fredag aften. Blot 1522 tilskuere havde fundet vej til ishockey i aften.

Pirates fansene, dem var der heller ikke så mange af som der plejer at være, havde ikke noget at juble af i perioden, men kunne dog se deres helte komme tættere på end i begyndelsen. Morin havde en farlig styring som Galansky mirakuløst afværgede, og Jonas Jakobsen skød over mål fra tæt hold. Pucken snittede overliggeren i den situation.

Perioden sluttede med en tackling på Lasse Bo Knudsen fra Oliver Anker. De to tidligere holdkammerater var ikke lige bedste venner efter den episode, men dommerne dømte korrekt ikke udvisning i situationen.

Lasse Bo Knudsen kom i fokus igen i begyndelsen af anden periode, da han havde en stor chance foran Galansky. Desværre for de røde pirater skød Knudsen pucken langt over mål.

Første gang White Hawks rørte på sig i anden periode, var det med en dobbeltchance til Radim Piroutek. Her hev George Sørensen to pragtredninger ud af ærmet. Fremragende af Pirates keeperen. Han var også oppe med en god parade kort efter, da Jesper Jensen havde en stor chance. Og kort efter var Mark McNeill fri, men Sørensen havde lukket af.

Aalborg havde bestemt også deres chancer, og Jeppe Jul Korsgaard kunne udligne med et skud der gik ind tæt ved den ene stolpe. En smule trafik foran kassen var nok til, at Galansky ikke så pucken før den lå bag ham.

Kort efter var Jesper Jensen igen tæt på for høgene, men George Sørensen med en flot redning med skulderen. Et par minutter senere reddede stolpen for Pirates keeperen, da Jeppe Vinther fyrede kanonen af. Jo tak, det var underholdende igen i aften i det nordjyske lokalopgør.

Store Aalborg protester efter anden periode, hvor både Tobias Ladehoff og Patrick Björkstrand var henne og tale med de to hoveddommere. Så dramatikken fik vi nu også ind i lokalbraget, sådan som det plejer at være i den nordjyske klassiker.

Skadessituationen på hjemmeholdet havde fået sportschef Jari Pasanen på togt i andre klubber i weekenden. Det blev til et par aftaler med lettiske Kirils Galoha og finske Aleksi Halme. De debuterede i aftenens opgør, og gjorde en ganske fin figur begge to. Finnen kommer vi i øvrigt tilbage til.

Hos gæsterne fra Nordens Paris, var det ud over George Sørensen, en spiller som Jonas Jakobsen der var fremtrædende. Endnu engang et herligt brag mellem de to nordjyske klubber.

Tredje periode startede med et fint pres fra de rødblusede. De havde en helt anden fart i skøjterne end i de to første perioder, og da lettiske Galoha røg i straffeboksen for hjemmeholdet, var der en gylden mulighed for gæsterne til at bringe sig foran i det tætte opgør. Chancerne udeblev dog.

Det store Aalborg pres fortsatte, og med ni minutter igen tog White Hawks træner Pasanen time out. Det hjalp lidt, og White Hawks fik lagt spillet mere frem i piraternes zone.

Og så, med et sekund igen, kunne Aleksi Halme gøre det til 2-1 for høgene. Sikke en afslutning på et vanvittigt lokalopgør, hvor målet blev tjekket igennem i flere omgange.

Tre vigtige point til Frederikshavn, som virkelig leverede en mandfolkepræstation i aften. Spillerne blev flere gange hyldet af fansene efter kampen.

Herning besejrede Rungsted efter overtid i intens kamp OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital