Christopher Nihlstorp leverede 44 redninger, men han kunne ikke redde sit hold fra et nederlag. Nede med 0-2 vendte Herning kampen og vandt fortjent efter overtid.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 3-2 (0-0, 1-2, 1-0) 1-0

Rungsted tog på ny turen til Herning, men i modsætning til det seneste visit havde Mathias Hansen og Marcus Olsson ikke sat sig i bussen med de andre holdkammerater. Herning kunne til gengæld glæde sig over at byde Mark MacMillan tilbage på Kvik Hockey Arena efter seks kampe i skyggen.

Gæsterne kom i tirsdags flyvende ud til kampen, men denne eftermiddag var det Herning som viste revanchesult og greb  taktstokken fra start.

Det udløste også et tidligt powerplay til værterne, en disciplin som midtjyderne på ingen måde mestrede i de to holds forrige møde. Det var tæt på at give pote allerede i første forsøg, da både Kristian Jensen og Anders Poulsen forsøgte at mase pucken forbi Christopher Nihlstorp.

Pontus Netterberg måtte sekunder senere samme en tur til afkøling, og så var det Rungsted som testede i powerplay. Samme sikre puckomgang som vanligt, men i særdeleshed Petter Hansson gjorde en god figur i rævenes boxplay.

Herning tilkæmpede sig en ny chance i powerplay. Mathias Bau fik en gigantisk chance ved bagstolpen, og han har givetvis ingen ide om hvordan Nihlstorp alligevel fik reddet. 

Nichlas Hardt havde en god styring tæt foran Simon Nielsen, men det skulle ikke blive til nogle scoringer i en første periode hvor Herning syntes bedst.

Bombardement og dyre fejl

Chancerne forblev fortsat uforløst i starten af anden periode selvom nogle var af en pæn størrelse. En giftig retur blev kun akkurat ryddet af vejen af Mark MacMillan, og Nihlstorp måtte være vågen da Brodie Dupont styrede pucken tæt under mål.

De mange dage i skyggen havde dog kostet for MacMillan i den anden ende. To store chancer hvor canadieren slet ikke fik ram på målet. Det blev dog starskuddet til et mindre bombardement mod svenskeren i gæsternes mål. Han fik med dygtighed og en  portion held egenhændigt reddet Rungsted fra at komme bagud.

Rungsted overlevede, og kunne midtvejs i perioden lægge pres på Herning. Nichlas Hardt og Mathias Persson havde et godt skifte og kort efter sendte Alex Wideman pucken på roden af stolpen.

Et powerplay til gæsterne kastede så en scoring af sig. Morten Jensen sendte et skud mellem venner og fjender, og Simon Nielsen  var prisgivet. 1-0 til Rungsted hvilket var en smule ufortjent på dette tidspunkt i kampen.

En kæmpe defensiv fejl af Brodie Dupont gav Nikolaj Rosenthal en motorvej ind mod Nielsen. Forwarden lagde elegant pucken op i  nettaget med baghånden. 

Mark MacMillan fik straks reduceret da han flot styrede en puck fra blå linje i netmaskerne. 1-2 og for alvor gang i opgøret.

Nikolaj Gade tog en dum udvisning med godt fem minutter tilbage af anden periode. Det blev ikke til mere end en enkelt chance, men Nihlstorp viste på ny klasse da han reddede på Petter Hansson. 

Blue Fox fik ikke prikket yderligere hul på svenskeren i denne periode, og han stod noteret for 39 redninger efter 40 minutter.

Poulsen-afgørelse

Herning formåede ikke at få lagt det samme pres på gæsterne i minutterne efter pausen. Et skud fra distancen så dog ud til at snitte stolpen, og i den anden ende var Mathias Røndbjerg nærgående med et godt skud.

Pontus Netterberg lagde en sukkerpasning på bladet af MacMillan, men denne gang måtte han bøje sig for det svenske plankeværk.

Chancerne var markant færre i denne afgørende fase af kampen, men Herning kunne se frem til to vitale minutter i undertal.

Nok engang fik Petter Hansson blokeret en stor chance, og han ligner en mand klubben med fordel kan forlænge med.

Netterberg fik selv chancen da rollerne fra før blev byttet om. Svenskeren fik dog aldrig rigtig afsluttet tæt under mål, og tiden begyndte at løbe foruroligende stærkt for værterne.

Udligning faldt med 4:49 tilbage på uret. Anders Poulsen gjorde det onde mod sine gamle holdkammerater med en uventet  afslutning fik overlistet Nihlstorp. 2-2 og dramaet fuldbyrdet denne søndag eftermiddag.

Med 2:09 tilbage på klokken fik Rungsted en udvisning, og Herning havde nu alle kortene på hænderne. Shane Hanna spillede næsten uafbrudt i de døende minutter, og han var en vigtig årsag til at Blue Fox blev holdt fra fadet.

I forlængelsen skulle Herning blot bruge 17 sekunder. Brødrene Poulsen blev sendt på isen og viste noget af det man måske havde øvet på gaden i Hammerum. Morten Poulsen førte pucken frem og bag mål hvor han med en hurtig pasning fandt Anders Poulsen. Han klappede resolut til pucken og fandt hullet mellem benene på Nihlstorp.

Kampen var afgjort. 

 

 

 


BILLEDER: SKARPE SKUD fra kampen mellem RØDOVRE OG SØNDERJYSKE "Fuglenes derby" endte med sejr til Ørnene