Herlev gjorde det igen og besejrede et hold gæster fra Nordjylland efter en helstøbt holdindsats

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 3-2 (2-1,1-1,0-0) Nordjysk menu er åbenbart lige noget, Herlev spiser for øjeblikket, for også denne søndag lykkedes det at få alle tre point ud af en kamp mod gæster den øverste del af Jylland. Sejren over Aalborg blev fulgt op af endnu tre vigtige point mod Frederikshavn, og Herlev begynder nu at lægge afstand til Odense og Rødovre i bunden.

Herlev havde ikke Mikkel Persson på holdkortet endnu, men ellers havde træner Wener alle mand med fra den seneste sejr over Aalborg. Men det var gæsterne, der bød ind først. Både Radim Piroutek og Christoffer Åkesson havde muligheder, inden Herlev scorede sit første mål.

Selvfølgelig, fristes man til at sige, var det Magnus Molge, der var på spil efter små fem minutter. Kasper Larsen snuppede en puck i hjørnet og passede langt til Molge, der ikke svigtede alene med Mathias Seldrup.

Målet gav hjemmeholdet momentum, og Herlev overtog puckbesiddelse og trykkede udeholdet tilbage i egen zone.

Midt i Herlevs momentum slog White Hawks kontra. Udligningen kom fra Nikolaj Krag, der måtte tage indersiden af stolpen til hjælp. Shugg og Lucas Andersen fik assister.

Der gik blot et par minutter, da Luis Blak Olsen karakteristisk gled ind omkring målet og med en perfekt baghånd satte han den op i nettaget. Flot mål og måske et par røde ører hos et par nordjyske backer, der lod Blak Olsen slippe lidt let forbi. 2-1 efter 20 minutter i en periode, hvor Matthias Asperup var veloplagt og skabte gode chancer til hjemmeholdet.

Frederikshavn forsøgte at skrue tempoet op – nordjyderne var uden Aleksandr Bumagin denne eftermiddag – men fik ikke etableret store muligheder i begyndelsen af anden periode.

Midt i perioden kom Herlevs 3-1-mål i stedet. Et skud fra Matthias Asperup ramte en Frederikshavn-stav, pucken gled videre mod mål og Magnus Molge satte staven på. Kort efter stor mulighed til Kyle Hope, men en velspillende Emil Jidskog var på plads ved havelågen.

Kæmpe drama omkring det 34. minut. Mens Herlev ”afsonede” en afventende udvisning, så det ud som Daniel Baastrup, Herlev-backen, blev ramt i ansigtet. Mens han lå på isen, scorede Frederikshavns Beukeboom til 2-3, og Joachim Linnet protesterede så heftigt, at det blev til en fem minutters-straf for dårlig opførsel.

De fem minutters powerplay fik White Hawks ikke noget nævneværdigt ud af.

Matthias Asperup havde en stor mulighed fire minutter inde i tredje periode, hvor Mathias Seldrup var på plads i Frederikshavn-buret. Herlev spillede sikkert ”bande ud” og havde tydeligvis til hensigt at holde føringen hjem mod et White Hawks-hold, der havde svært ved at sætte noget konstruktivt sammen.

Først få minutter før tid lykkedes det at få presset Eagles i bund, men trods tæt trafik foran Jidskog i slutsfasen, fik gæsterne ikke point ud af anstrengelserne og set over 60 minutter var det ok, at Herlev tog alle tre point.

Samtidig begynder Eagles nu at nærme sig de foranliggende hold i tabellen, så på alle måder var det en strålende uge for Patric Weners tropper, mens Frederikshavn kom dårligt ud af isolationen med to nederlag.

Herning fik revanche mod Rungsted efter flot comeback 7-0 til Aalborg: Bulldogs blev "kørt rundt i Palles Tivoli"