Klasseforskel i VinMedKant Arena i eftermiddag, hvor fynboernes første periode grænsede til det pinlige

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 0-7 (0-4,0-2,0-1) Søndagens kamp i VinMedKant Arena var afgjort allerede efter første periode, hvor dagens gæster fra Aalborg havde udvisket al tvivl om forskellen mellem de to hold ud med fire hurtige mål mod Odense-hold, der på 10 elendige minutter forspildte en hel eftermiddag.

Det hele endte med en knusende 7-0-sejr til gæsterne.

Bulldogs-nedturen begyndte efter otte minutter, hvor Shawn O’Donnell brændte en friløber på George Sørensen og derefter gik for tæt på Aalborg-keeperen. Det kostede en udvisning, der startede en gigantisk nedtur for Odense.

Julian Jakobsen fik lov at spadsere ind i Odense-zonen uden den mindste modstand, og inden Bulldogs havde været i nærheden af at stille en boks op, lå pucken bag Galansky. Josh MacDonald afsluttede.

Nu tog Aalborg fat i kampen og ”cyklede” i fynboernes zone i lange sekvenser. Igen drog MacDonald fordel, da han med et skud langt ude fra passerede Galansky. Det var det eneste mål i den katastrofale periode, tjekken kunne klandres for. 0-2 blev hurtigt til 0-3, da to-tre Odense-spillere fravalgte markering af Jonas Jakobsen foran mål.

Frustrationerne begyndte at hærge hos fynboerne, hvor Brandon McNally gik spidsen for udisciplineret og dårlig opførsel, der kulminerede med et hidsigt verbalt slagsmål med Aalborg-boksen på vej ud til pausen.

Forinden havde Pirates gjort Odense til grin med 0-4-målet, der faldt blot fem sekunder efter en udvisning til netop McNally. En vunden faceoff, en pasning og et skud var nok til at pille Bulldogs-boksen i stumper og stykker.

Hold kæft, hvor vi er kørt rundt i Palles Tivoli, råbte en frustreret Odense-tilskuer.

Det passede vældigt godt på de første 20 minutter.

Løbet var kørt, anden periode var spillemæssigt jævnbyrdig og Odenses Jeppe Holmberg var tæt på at score med et skud på overliggeren på hjemmeholdets bedste mulighed. Aalborg scorede to gange ved Kirill Kabanov og Julian Jakobsen.

Situationerne foran mål og spillet i egen zone viste en eklatant forskel på markerings- og offervilje hos de to hold foran målmanden. George Sørensen fik al mulig hjælp, mens Galansky ved Julian Jakobsens 0-6-mål var håbløst prisgivet.

Tredje periode var naturligvis ren transport, hvor Oliver True efter syv minutter havde en kæmpe chance, som han afsluttede fint efter en tværpasning. George Sørensen var dog fremragende nede med benskinnen.

Klassespil af Pirates-målmanden.

Bulldogs-spillerne kæmpede glimrende i tredje periode og stoppede op for de disciplinære dumheder.

Gæsterne sloges for nullet til målmand Sørensen, der selv hjalp til ved at redde endnu en stor chance til Oliver True, der var den eneste Odense-angriber, der markerede sig offensivt i dag.

Samtlige fynske imports var fuldstændig anonyme i dag, og Bulldogs var overmatchet i tempo og fysik, hver eneste gang, Aalborg skruede op for tempoet. God indsats af Kirill Kabanov, der var med til at sætte et symbolsk punktum i dag, da han udnyttede en Galansky-skovtur og sendte pucken ind til Daniel Madsen, der scorede til 7-0 i det tomme bur. Mikkel Højbjerg skød på overliggeren i sidste sekund.

Shutout til George Sørensen og et humør i Aalborgs boks, der i den tavse hal overtrumfede både publikum og nedbøjede Odense-hoveder i hjemmeholdets ditto. God indsats over hele linjen fra Pirates-holdet og stærkt kommet igen efter de seneste tre nederlag mod Esbjerg og Herlev.

"Fuglenes derby" endte med sejr til Ørnene SønderjyskE ydmygede Rødovre i stærk anden periode