Herning viskede 0-5-nederlaget fra den seneste kamp i Rødovre ud ved at vinde 8-2 over Olaf Ellers mandskab

Rødovre Mighty Bulls – Herning Blue Fox 2-8 (1-5, 1-1, 0-2)

Mandagshockey i Rødovre Centrum Arena mellem Rødovre og Herning er en klassiker mellem de to store talentfabrikker. Rødovres tredjesidste hjemmekamp inde playoff, så mon ikke forventningerne til hjemmeholdet var store, især efter sejr i de seneste to opgør.

Men et frustreret Rødovre-hold kunne ikke matche Herning denne aften, hvor gæsterne med disciplineret effektiv ishockey satte hjemmeholdet til vægs.

Første afslutning stod hjemmeholdet for, Mac Carruth reddede uden problemer, men hjemmeholdet bed sig alligevel fast og stressede gæsterne hårdt. Måske lige hårdt nok for efter tre minutter kostede det en udvisning til Mads Eller.

Derefter kampens første scoring ved Hernings kaptajn Morten Poulsen, der ubemærket var listet bagom hjemmeholdets to backer, og styrede pucken i kassen.

Minuttet senere blev det til endnu en Herning scoring da Brett Perlini kunne skubbe en løs puck i kassen. Rødovres træner Olaf Eller tog straks en timeout for at få sat prop i hullet, efter en resultatmæssig katastrofestart.

Det virkede. Nogle minutter senere satte Måns Hansson hjemmeholdet på tavlen med et skud fra distancen. Stemningen vendte for en stund tilbage hos hjemmeholdet, indtil Morten Poulsen igen uhindret kunne bevæge sig rundt i hjemmeholdets zone og let sætte Hernings 3-1-mål.

Det blev også Herning der satte næste scoring. Det var Phil Marinaccio der rundede William Rørth, der ikke nåede at se hvad der skete, før pucken lå bag ham i kassen. Louis Ingvordsen afløste herefter Rørth i tyrekassen.

Inden pausen kunne Hernings Mathias From lige nå at sætte en femte scoring, der betød et kæmpe bjerg at bestige for hjemmeholdet de sidste fyrre minutter.

Anden periode var små fem minutter brugt da Hernings Phil Marinaccio var meget tæt på endnu en scoring, men Louis Ingvordsen reddede i stor stil, ligesom han kort efter også nappede en friløber fra Mathias From.

Tyrene kæmpede med alt hvad de havde til rådighed, og indimellem var det lige ved og næsten, men scoring lod vente på sig. Herning var godt tilfreds med stillingen som den var, og hjemmeholdet manglede noget power til at ændre den.

En udvisning til Mad Eller med en fem minutters tid til pause gav en undertalsscoring til Rødovre, der stjal pucken midt på banen. Det var Christian Thunbo, der eksekverede Rødovres anden scoring.

Mads Christensen øgede igen gæsterne føring til fire da han kort efter fik løftet pucken forbi Rødovres keeper. En udvisning til Herning kort efter bragte ikke tilbud med sig, inden brummeren markerede afslutning på perioden. 6-2 til gæsterne.

Rødovre fik således frisk is og overtal i godt et minut, med ind til at starte tredje periode med. Det blev også til to mands overtal da Herning trak endnu en udvisning, men sjusk og sløseri tog over og gæsterne blev fuldtallige igen.

Herning fik næste scoring under en afventende udvisning til hjemmeholdet ved Mathias From scorede. Effektivt og enkelt.

En udvisning til Herning midtvejs viste at det ikke just var Rødovres aften. Der var ikke megen sammenhæng, og frisk fra udvisningsboksen kunne Phil Marinaccio sætte endnu en pind til gæsterne.

Tyrene må have oplevet kampen som om de var i undertal i samtlige tres minutter, så stærke var Herning.

Lidt dramatik med et par minutter igen gav to samtidige udvisninger til gæsterne, unødvendigt, men Rødovre kunne ikke holde deres gode overtalsstatistik, da der ikke blev scoret yderligere.