Gæsterne vandt 3-2 i Sparekassen Danmark Isarena og finaleserien er igen åbnet op

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 2-3 (1-1,1-0,0-1) 0-1 Herning Blue Fox har åbnet finaleserien igen. I aften var midtjyderne i den grad ilde ude, men på en scoring i slutfasen og en Tristan Pomerleau-afgørelse i overtiden fik Blue Fox drejet kampen i Sparekassen Danmark Isarena og endte med at vinde 3-2. Dermed kun 2-1 i serien til Aalborg i stedet for 3-0 som truede Herning dybt ind i kampen.

Som i de øvrige finalekampe var indledningen hidsig og herlig.

Ingen af holdene ville give en tomme på isen og spillet bølgede frem og tilbage. Herning havde stillet en smule om i kæderne og på den måde bragt Mathias Bau og Mathias From sammen, mens Aalborg måtte undvære den sædvanlige mand i førstetrioen, Jeppe Jul Korsgaard.

Han blev afløst af Mikkel Højbjerg, der røg ind sammen med Jakobsen og Kabanov.

Herning var stærke i starten. Netop From og Bau kombinerede sig til en stor chance med sidstnævnte som kompetent afslutter. Sørensen reddede.

Kampens første udvisning faldt til Lasse Bo Knudsen, men Aalborg fik hurtigt erobret pucken og spillede rundt i et halvt minuts tid til stor jubel for publikum. Men Trevor Gooch blev en kende for nonchalant og mistede pucken til en Herning-omstilling. Aalborg var fanget ude af organisation og Mads Christensen brugte al sin finaleerfaring fra Metal Ligaen og DEL til at smide pucken ind bag Sørensen.

1-0 til gæsterne, der havde fundet momentum, men det blev hurtigt bragt til ende, da Julian Jakobsen og Mikkel Højbjerg kom af sted i en omstilling. Højbjerg kom lidt for nemt ind under mål og lagde en baghånd op bag Mac Carruth i Herning-buret. Udligning.

Carruth fik travlt i resten af perioden. Aalborg overtog spillet, Herning fik et par udvisninger og gæsterne var ikke tilfredse med dommerlinjen, da Frederik Brændgaard måtte ud for at puffe Oskar Drugge i ryggen bag mål. Både Brayden Low og Anders Koch havde gedigne muligheder for at sende hjemmeholdet i front, men gæsterne holdt stand.

Bau og From var igen på spil i slutningen af perioden, der endte med en udvisning til Mathias From og tumult mellem spillerne nede ved udgangen. 1-1 efter dramatiske 20 minutter.

Den stilling blev hurtigt til 2-1 Aalborg, da de to mandskaber tog kampen op igen.

Efter lidt tøven fik Thomas Spelling sat ro på spillet og fandt Patrick Bjorkstrand med en knaldhård pasning. Bjorkstrand så op og spillede lynhurtigt Julian Jakobsen fri ved fjerneste stolpe.

Aalborg-kaptajnen skulle bare ”tappe ind” og hjemmeholdet var foran på et ABC-powerplay.

Midt i perioden var Herning på spil. Phil Marinaccio brød et Aalborg-angreb og slap fuldstændig fri. Men skuddet ramte stolpen. Der var marginalerne ikke på midtjysk side.

Aalborg havde ganske fin kontrol over begivenhederne, men måske en åbning til gæsterne fem minutter før pausen, da Rollin Carlsson fik to minutter for at hive Tristan Pomerleau omkuld.

Men der var intet bid i Blue Fox-overtallet, der faktisk overlod den største chance til Tobias Ladehoff, der kom fri til skud i den anden ende. Kun 11 sekunder var Aalborg fuldtallig, inden Trevor Gooch måtte ud for en slashing.

Det hjalp knapt for Herning, der ikke fik skabt voldsomme muligheder foran Sørensen. Julian Jakobsen var formidabel i boxplay hos Pirates.

Der var lagt op til dramatiske sidste 20 minutter, og efter fem af slagsen fik Aalborg fat i et langt angreb, der kulminerede med en sprællende Mac Carruth, der nærmest lå på ryggen i nogle sekunder. Det havde Ian Edmondson muligheden for at udnytte, men canadieren fik ikke ramt målet.

Kort efter var tilbagevendte Lukas Lundvald tæt på at skabe en udligning inde foran Sørensen og midt i perioden var det som om den rette desperation indfandt sig hos gæsterne. Med 11:34 tilbage måtte Brayden Low ud for en interference på Mathias Bau.

Samme Bau brød kort efter igennem og blev stoppet ulovligt af Lasse Bo Knudsen, der huggede sin stav ned over Baus ben. Halvandet minut i fem mod tre.

Herning skulle score.

Mathias Bau indledte med et stolpeskud, men mere havde gæsterne ikke at byde på mod en stærkt spillende Aalborg-boks. Sørensen tog, hvad der skulle tages.

Hjemmeholdet overlevede.

Hovedparten af de 4553 tilskuere kunne se tiden rinde ud for gæsterne, der kæmpede for at skabe rum i Aalborg-zonen. Godt to minutter før tid strøg Mac Carruth ud i en sidste satsning hos gæsterne.

Det gav pote. Det var de to absolut farligste Herning-folk på dagen, Mathias Bau og Mathias From skabte muligheden. Bau skød, From vandt den løse puck. 2-2 med 56 sekunder tilbage og så skulle vi en tur i overtid.

Den varede ikke længe. Herning fik et godt ”bounce” og fik sat et kontrastød i gang. Phil Marinaccio gled op ad kanten og fandt Tristan Pomerleau på midten. Pomerleau brugte fart, snilde og præcision, da han satte 3-2-scoringen og man kunne se gigantisk forløsning blandt Herning-spillerne, da afgørelsen faldt.

Vi har en åben DM-serie igen og dramaet fortsætter fredag aften i Herning.