Herning slog på ny Rungsted efter en tempofyldt og intens kamp. Cam Brace viste i sit gensyn med hjemmepublikum hvorfor han er favorit på tribunerne.

Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital 4-2 (1-2, 1-0, 2-0) Kalenderen skrev ganske vist kun start december, men det var således femte gang i denne sæson at Herning og Rungsted krydsede klinger. For tredje gang på stribe endte midtjyderne som vinder.

Herning fik en drømmestart på kampen. Præcis et minut efter første puckkast lå pucken i nettet bag Christopher Nihlstorp, og tilbagevendte Cam Brace kunne notere sig en assist på den retur, som Mark MacMillan i to omgange skrabede over stregen.

Rungsted lod sig ikke slå ud, og man fik gæsterne at se i deres vanlige offensive rolle. Med stor fart skar André Pison gennem midtjydernes defensiv, men hårdt presset endte hans afslutning i maven på Simon Nielsen.

Rungsted blev første hold i straffeboksen da Nihlstorp på sjælden vis blev udvist for at blokere pucken. Blue Fox fik ikke det store ud af den mulighed, men man vandt en smule momentum i en ganske jævnbyrdig første periode.

Rungsted slog tilbage mod slutningen af perioden. Først var det en lille genistreg fra Marcus Olsson som serverede en pasning til  en helt blank Mattias Persson, som ikke havde de store problemer med at sende pucken i nettet.

Kort efter sørgede Rasmus Andersson for, at gæsterne også kunne gå til pause i front med en enkelt scoring. En tilfældig puck blev resolut klappet ind bag Simon Nielsen til 2-1 i nordsjællandsk favør.

Intenst og candisk skønhed

Et tidligt powerplay gav Herning chancen for at slå tilbage på måltavlen. Forinden havde Rungsted ellers fortsat den spillemæssige dominans og havde flere gode forsøg mod Hernings mål.

Tilbagevendte Cam Brace, som har været stærkt savnet hos Herning, sendte udligningen på tavlen. Dommerne konfererede imidlertid med videosystemet, og målet blev sidenhen underkendt.

Det tændte dog op under hjemmeholdet som investerede massivt i nærkampene, men stadig tillod Rungsted store chancer med knap så solidt spil i egen zone. Tim Daly stødte med frem fra sin backposition, og inde foran mål satte han bladet på, men han måtte se Simon Nielsen stå for presset denne gang.

Og så gjorde han opmærksom på sig selv igen. Cam Brace spillede en forrygende periode, og det var helt fortjent at det var netop ham som bragte balance i regnskabet. Med en af de flotteste styringer set længe på Kvik Hockey Arena rettede han pucken i nettet til stor forløsning for ham selv og publikum på lægterne.

Det vil ikke være forkert at sige, at den særlige slutspilsstemning bredte sig i hallen denne søndag eftermiddag. De to hold kunne virkelig mærke hinanden efter mange kampe på det seneste.

Special teams afgjorde kampen
Nok engang var Cam Brace på spil fra starten af tredje periode, men denne gang viste Christopher Nihlstorp, at alderen ikke har betydning for svenskerens reflekser. Stor redning fra ham.

Et powerplay til Rungsted kastede kampens næste scoring af sig. Det var dog ikke til gæsterne, men i stedet slog hjemmeholdet til.

Senest Herning spillede hjemme lynede man ligeledes i undertal, og endnu engang var det med Morten Poulsen som skarpretter. Kemien med brormand, Anders Poulsen, stemte på ny, og han styrede pasningen op i nettaget til 3-2.

Rungsted havde stadig tid at gøre med, og Herning spillede en anelse mere afventende en tidligere. Håbet om point i Herning svandt mærkbart, da Morten Jensen tog en udvisning som kunne vise sig fatal.

Pontus Netterberg har haft en blandet tid i Herning, men han gjorde sig positivt bemærket med en vigtig scoring. Svenskeren kunne efter et hurtigt træk vippe pucken højt i målet, og så stod der 4-2 til Herning.

Glimrende samspil mellem Mattias Persson og Shane Hanna gav førstnævnte en kæmpe chance kort efter, men pucken hoppede desværre for ham og gæsterne akkurat over staven.

Blue Fox tog timeout med 1:19 tilbage på uret, og Nihlstorp tog plads på bænken. Det blev et langt sidste minut med adskillige spilstop, men Rungsted kom aldrig nærmere og et stemningsfyldt Kvik Hockey Arena kunne fejre hjemmeholdet og tre point.

RETRO: Sikke en tur: Aarhus, Kostalden og Beijing LYNOPTAKT: Søndagens tre kampe i Metal Ligaen