Herning viste sig uhyre effektive i anden periode og det var nok til at distancere Herlev endegyldigt. Mathias Bau stod for to af scoringerne

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 6-2 (0-0)(4-0)(2-2)

For en uge siden kogte og sydede det på lægterne i Kvik Hockey Arena, men denne aften var stemningen mere afventende. Måske fordi man igen smed en føring på udebane eller også mærkede man presset over en pointfattig sæsonstart. Herlev drog til heden med en frisk sejr over storfavoritterne fra Aalborg og en Matthias Asperup i tidlig VM-form.

Kampen startede ganske rodet ud og ingen af holdene greb momentum i kampen. Lukas Horák, fik kort inde i perioden en hård medfart, men den tjekkiske keeper så heldigvis ud til at komme sig relativt hurtigt igen.

Herning virker til at have det fysiske spil som en langt større faktor i denne sæson, og der blev sat flere gode tacklinger langs banderne de første par minutter.

Chancer var der til gengæld ikke mange af, men den første store gik til gæsterne. Med Patrick Madsen liggende nede i hjørnet var der plads i slottet, og Mac Carruth måtte redde med skinnen på skuddet fra Tobias Åhström.

Brett Perlini havde værternes bedste forsøg efter man havde overlevet en tur i boxplay, men også Horák diskede op med en fin redning. Lukas Bang noterede sig også for en god afslutning inden de første 20 tætte minutter løb af klokken.

"Rævene" fandt effektiviteten

Tre ud af fire dommere havde problemer med skøjterne, og derfor var anden periode en smule forsinket. Men da pucken endelig blev smidt var Herning hurtigst ude af starthullerne.

Lukas Bang fik masser af tid og plads da han skøjtede ned mod Horák, og denne gang fandt han pladsen mellem benene. 1-0 til Herning.

Mindre end 30 sekunder senere måtte tjekken igen fiske pucken ud af nettet. Kevin Tansey, der for de friske spillere ligner et bud på Hernings topscorer, slog til igen efter en vunden faceoff da han sendte et håndledsskud i kassen.

Godt midtvejs i perioden fik Herning også scoret til 3-0. Det var ikke fordi hjemmeholdet udspillede Herlev, men man var uhyre effektiv i disse minutter. Mathias Bau scorede efter et rigtig lækkert træk helt inde under mål og efterlod Horák uden chance.

Brett Perlini misbrugte en firløber kort efter, og dén redning var vigtig for Herlev hvis de skulle gøre sig forhåbninger om point denne aften.

Kampen nåede forbi midtvejsmærket, før Herlev første gang måtte besøge straffeboksen. Blue Fox brugte dog tiden på at vise hvordan man ikke skal starte sit opspil og man blev således aldrig farlige.

Hjemmeholdet kunne i stedet glæde sig over at fjerdekæden kom på isen. Thomas Andersen lagde pucken på tværs til Frederik Brændgaard der leverede en forrygende styring med forhånden op i nettaget.

Bau viste da klassen, da han på egen hånd afdriblede tre Herlev-spillere og fandt en hel blank Marinaccio på fjerneste stolpe. Horák kom glimrende igen og holdt Herning på fire scoringer i anden periode.

Sækken blev snøret

For Blue Fox gjaldt det nu om at lukke af bagude og spille alle 60 minutter. Det har været det største problem for midtjyderne i denne sæson, og også i sidste sæson havde man svært ved at bevare føringen.

Herlev skulle ud og jagte en tidlig scoring og se hvad det måtte kunne række til. Og det var lige netop hvad gæsterne fik. Miska Humaloja gav pucken væk i offensiv zone og halsede efter Mikkel Bertelsen der fik sendt pucken ind bag Carruth.

Spændingen så dog ud til at blive endegyldigt punkteret da Phil Marinaccio sendte et maskeret skud i nettet. Herlev tog en challenge, men tabte, og så fik Blue Fox et powerplay med i pakken.

Det var ikke lige kønt, men da Marinaccio fandt Bau på tværs var det ren klasse. Fra en skarp vinkel sendte sidste sæsons topscorer pucken utageligt op i nærmeste hjørne. Dermed stod der 6-1 til Herning med godt 12 minutter tilbage.

Herfra gik kampen i en slags dvale og der var ikke den store dramatik i nogen af enderne. Mac Carruth måtte dog levere en stor redning på Victor Cubars' slagskud, men det blev Alexander Lindqvist der stod for det sidste mål i kampen. Flot scoring i øvrigt, men altså ikke af andet end kosmetisk betydning.

Forløsende sejr til Esbjerg OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles