Lasse Lassen og Cam Brace scorede igen for midtjyderne

Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Blue Fox hentede endnu en sejr og udbyggede sin flotte sejrsstime til seks i træk. I midtjydernes første hjemmekamp i år 2020 blev Rødovre sendt hjem med et snævert nederlag. Sejren var dog aldrig i fare og målene blev signeret af Lasse Lassen og Cam Brace.

De fremmødte Herning-fans kunne glæde sig over, at Jan Dalecky igen var at finde blandt rævene.

Gæsterne var i vanlig stil også nødsaget til at stille op uden fuldt hold og manglede igen næsten to håndfulde spillere. Det er hårdt arbejder for trænerteamet i Rødovre pt.

Kampen åbnede med en friløber til Mads Eller. Han måtte dog erkende at Simon Nielsen havde læst trækket i baghånden og leverede aftenens første flotte redning.

En fiks styring var første store udfordring for William Rørth, men pucken strøg tæt forbi stolpen. Kort efter havde både Nicolai Weichel og Lasse Lassen bud efter åbningsmålet, men det blev brandvarme Cam Brace der åbnede ballet.

Rødovre blev fanget i en udskiftning, og canadieren var med sin enorme speed umulig at fange igen, og han afsluttede stensikkert mellem benene på Rørth til 1-0.

Ligaens mest formstærke mandskab fortsatte ufortrødent og øgede hurtigt til 2-0. Lassen smækkede pucken på overliggeren og han fik selv raget returen til sig inden han i andet forsøg udplacerede Rørth.

Martin Struzinski, der i aftenens anledning styrede bænken, rullede på med fire kæder denne aften, og det gav masser af spilletid  til både Peter Larsen, Lukas Bang og Jakob Jessen. Specielt førstnævnte var i et dejligt spillehumør og forsøgte sig med flere vellykkede driblinger.

Gæsterne havde svært ved at fange hjemmeholdet i ubalance, men når det lykkes var det som regel med Mads Eller involveret. Tre minutter før pausen havde han en ny stor chance, og han ærgrede sig kraftigt da han ikke fik lagt pucken i et halvtomt mål.

Rødovre spillede sig op
Rødovre lagde stærkt ud fra starten af anden periode, og Simon Nielsen blev testet flere gange af de omsværmende drenge fra Vestegnen.

En udvisning til Kasper Jensen sendte dog Herning i overtal, og Daniel Nielsen trykkede pucken på stolpen. Tættere på kom Blue Fox ikke, og stadig alt at spille for begge hold.

Kampen var mere jævnbyrdig i denne periode og bød på knap så store muligheder. Det skyldtes hovedsagligt at gæsterne i højere grad kunne matche værternes tempo.

En ny udvisning til gæsterne, og kampens første nøglemoment. En midtjysk scoring her ville gøre det mere end svært for Rødovre at  komme tilbage i kampen, mens man omvendt stadig ikke var mere end én scoring fra at kunne presse midtjyderne maksimalt.

Herning fandt ikke melodien og powerplayet løb ud i sandet. Kristoffer Astorp havde et nærgående forsøg som Rørth dog flot tog sig af, men de to holds defensiver steppede et skridt op i de midterste 20 minutter.

Steffen Klarskov var først over en løs puck da perioden nærmede sig sin afslutning, og kun en hurtig refleks fra Simon Nielsen betød at gæsterne stadig ikke var på tavlen.

Thomas Olsen kom endnu tættere for gæsterne da han resolut huggede til en pasning fra bag mål, men heldigt for Herning plingede pucken højlydt på stolpen.

Hjemmesejr ikke i fare
Herning fik ikke den ønskede start på tredje perioden. Dels spillede man en anelse ukoncentreret dels havde man mistet noget af den fart man tidligere havde i skøjterne.

Ikke et særlig godt signal at sende til gæsterne som stadig kunne lugte point i det midtjyske. En spiller gik dog ikke ned i kadence, og Simon Nielsen leverede en ny stor redning kort inde i tredje periode.

Cam Brace var en af de få spillere som dryssede kreativitet ud over isen, og på en fornem tværpasning var Jonne Virtanen tæt på at kunne støde pucken i kassen.

Hvad kampen savnede i kvalitet blev dog opvejet af spænding om udfaldet. Efter første periode havde de færreste spået at Rødovre havde gode chancer for point i Herning efter 50 minutter.

Nyheder om kampen i Odense udløste det første bifald længe i arenaen, og supporterne forsøgte at piske liv i spillerne efterfølgende.

Det så ud til at virke. Lasse Lassen opsnappede pucken efter en stor fejl fra Lasse Mortensen, og kun en stor refleksredning fra Rørth holdt gæsterne inde i kampen.

Mads Eller så ud til at fratage sit hold den sidste mulighed i kampen for at få point med hjem. En dum udvisning gav Herning muligheden for dels at score - dels at tage tid af klokken.

Markus Jensen havde afgørelsen på staven, men han blev tilpas overrasket over den pludselige mulighed, og derfor fik han akkurat ikke sendt pucken over stregen.

Højt pres på banen forhindrede gæsterne i at trække Rørth ud før til allersidst, og da var løbet kørt for gæsterne.

Perfekt udekamp af Aalborg mod Rungsteds tøvende defensiv Odenses bedste hjemmekamp i sæsonen sendte Frederikshavn hjem uden point