Topholdet var hamrende effektivt, når chancerne bød sig i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 1-6 (1-2,0-1,0-3)

Så lykkedes det for Aalborg at hente tre point igen efter nederlagene i overtid mod Herlev og Odense sidste weekend.

Et effektivt Pirates-mandskab vandt hele 6-1 i Bitcoin Arena og tog endnu et syvmileskridt mod førstepladsen i grundspillet, der næppe bliver taget fra aalborgenserne.

Der var godt tempo gennem det meste af første periode, hvor Rungsted fik den perfekte start. Lige inden tominutters-mærket satte Rasmus Andersson kampens første scoring for hjemmeholdet, da han listede en returpuck ind, men fem minutter senere var Thomas Spelling på spil.

Aalborg-topscoreren opfangede en tilfældig puck midt for mål og sådan en chance giver man ikke til skudstærke Spelling. Han kvitterede og satte udligningen i kampens syvende minut.

Gæsterne kom foran inden første periode var ovre. Det var Anders Krogsgaard, der lagde pucken på mål mellem venner og fjender og lagde endnu en scoring til sin fremragende sæson.

Rungsted skulle på jagt i anden periode, og det gjorde hjemmeholdet ganske solidt. Bortset fra at målene manglede. Hjemmeholdet manglede dog lige det sidste inde foran en velspillende George Sørensen, selv om der blev skabt chancer både i fem mod fem og i powerplay.

Det var Aalborg, der leverede effektiviteten ved at score periodens eneste mål i det 28. minut.

Gæsterne kom af sted i en tre mod en-situation, som endte med en Thomas Spelling-pasning over til Pierre-Olivier Morin, der scorede sikkert.

Trods vedvarende Rungsted-puck i anden halvdel af anden periode måtte tilskuerne i Bitcoin Arena blot konstatere, at gæsterne spillede effektiv udebanehockey i de første 40 minutter.

I tredje periode var der til gengæld ikke den mindste tvivl.

Aalborg lukkede og slukkede festen i en fart med en lynscoring af Mikkel Højbjerg og fire minutter var den gal igen i defensiven hos Rungsted.

Anders Krogsgaard var igen på spil. Han kiksede et skud, men ingen gik til ham og hvorfor ikke forsøge sig igen? Det gjorde Aalborg-backen og sendte 5-1-pucken ind.

Der var hul i defensiven hos Rungsted denne aften, men paradoksalt skabte hjemmeholdet en god del chancer, men mødte altså en storspillende Sørensen i Aalborg-buret.

Jeppe Jul Korsgaard afsluttede festen for gæsterne, da han stjal en puck i undertal og blev hægtet. Det efterfølgende straffeslag satte han sikkert over skulderen på Lillie.

Stærk og effektiv udekamp af Aalborg, stor målmandspræstation af Sørensen og en Rungsted-defensiv, der må vække bekymring hos Hjalmarsson. De forsvarende mestre er nu på sjettepladsen i det fortættede grundspil.

SønderjyskE vandt i målfest i Herlev Herning sikrede sejr over Rødovre på god første periode