Mathias Bau blev aftenens enlige målscorer i Metal Ligaen

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Aftenens opgør mellem Herning og Rungsted lignede på forhånd et godt bud på et af årets kvartfinaler i dette års slutspil. I kampen om topplaceringerne var kampens betydning ikke til at tage fejl af for hjemmeholdet, og de måtte altså undvære Mads Christensen, Joachim Linnet og Oskar Drugge. Gæsterne manglede også et stærkt firkløver i Gammelgaard, Røndbjerg, Hetta og Bjerrum.

Det blev en tæt kamp, der blev afgjort med blot en enkelt scoring.

Herning fik et tidligt powerplay da Daniel Madsen gik unødigt hårdt til Daniel Nielsen, men Herning fik aldrig stillet ordentligt op. 

Der opstod en mærkværdig situation kort efter, da Ville Kolppanen sendte en puck direkte i hovedet på tilbagevendte Simon Frederiksson. Der var således noget mere stil over Emil Kruse, der køligt snuppede en friløber fra Marcus Olsson.

Perioden nærmede sig midtvejsmærket uden flere nævneværdige chancer, men for anden gang kunne Blue Fox forsøge sig i powerplay. Rungsted havde en giftig omstilling, mens Herning ikke skabte meget mere end styringen fra Teemu Pulkkinen. 

Rungsted blev fuldtallige og strøg nærmest direkte i powerplay. Emil Kruse hev en stor redning frem på forsøget fra Rosenthal, men ellers skabte gæsterne heller ikke det store.

Teemu Pulkkinen jublede over en scoring, men dommerne vinkede afværgende. Målet vurderedes således ude af stilling inden pucken passerede linjen.

Med få minutter igen strøg gæsterne i deres andet powerplay, men værterne leverede et glimrende boxplay og perioden endte derfor uden scoringer.

Indædt fight

Joachim Holten Møller ragede en udvisning til sig lige som første periode udløb, og derfor startede Herning anden periode ud i powerplay. Blue Fox kom så tæt på et åbningsmål som man kan, men Mathias Bau måtte desværre for ham se afslutningen gå stolpe ud.

Kampen var stadig utroligt lige, men uden at nå de store spillemæssige højder. Kampen kunne uden tvivl have godt af en scoring, og den stod hjemmeholdet for. 

Hvem andre, fristes man til at sige, end Mathias Bau var skarpretteren for Herning. En omstilling sendte trafik ind mod Kolppanen, og Bau udnyttede situationen til at sende pucken i nettet.

Herning stod efter scoringen også for de fleste offensive indslag og man havde indtil videre held med at holde Rungsteds potente offensiv på ydersiden. 

Lukas Bang havde en fremragende styring, og Kolppanen måtte igen finde storspillet frem. 

Emil Kruse lignede denne aften den spiller der startede sæsonen så fremragende ud, og det har man brug for i Herning i øjeblikket. Denne aften fik han dog også god hjælp af sit forsvar.

Rungsted fandt således også de offensive takter frem mod periodens afslutning, og det krævede stenhårdt arbejde og offervilje fra hjemmeholdet at bevare føringen.

Missionen lykkedes for Blue Fox der nu befandt sig 20 minutter fra tre vitale point i topstriden.

Spænding til det sidste

Påpasseligt spil fra begge hold prægede de indledende minutter af tredje periode, og første chance opstod derfor også efter tilfældigheder. Morten Poulsen hældte pucken mod mål og den ramte et eller andet på vejen og var således tæt på at snyde Kolppanen.

Tiden arbejdede for Herning der derfor ikke havde travlt, men der var omvendt masser af tid for Rungsted til at få udlignet. 

Ville Kolppanen leverede en af de bedste redninger undertegnede har været vidne til på Kvik Hockey Arena. Morten Poulsen samlede en retur op foran finnen og ventede tålmodigt. Da han endelig afsluttede drejede Kolppanen omkring med skinnerne i vejret og fik altså reddet afslutningen. Fuldstændig fabelagtigt af den finske keeper.

Herning stod fortsat for de fleste afslutninger og havde virkelig held med deres ihærdige både fore- og backchecking. Rungsted havde mere end svært ved at komme igennem midtzonen, men havde de offensive profiler der gjorde, at man ikke behøvede mere end én god chance. 

Markus Jensen måtte skøjte den tunge vej i straffeboksen, og så var muligheden der for gæsterne. Morten Jensen blev flere gange sat op til skud, men han havde ikke den vanlige skarphed i afslutningerne. 

Tiden var nu for alvor ved at blive en faktor, og Rungsted ledte fortsat efter vejen igennem midtjydernes defensiv. Derfor var det alt andet end efter planen da Mattias Persson måtte tage en udvisning med 3.38 tilbage på klokken.

Herning havde pucken i offensiv zone i samtlige to minutter, men fik altså ikke snøret sækken. 

Time-out Rungsted med 50 sekunder tilbage og selvfølgelig med seks mand på isen.

Morten Poulsen fik en 1 mod 1- situation og et gabende tomt mål. Han valgte en pasning som blev samlet op af Morten Jensen. Han kunne alligevel ånde lettet op da Emil Kruse og defensiven stod imod de resterende sekunder


CONTINENTAL CUP begynder i dag: Aalborg forsvarer "dansk titel" OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital