Kampstart 18:00 i Kvik Hockey Arena

Yderst interessant match mellem to hold, der muligvis tørner sammen i næste uge i den første kvartfinale.

Herning Blue Fox og Rungsted Seier Capital har det tilfælles, at de i de seneste tid har været særdeles svingende. Det er gået op og ned for begge hold frem mod slutspillet, og vi venter i spænding på den reelle slutspilsstyrke.

Herning går efter top to og har selv mulighed for at afgøre sagerne med tre sejre i de sidste tre kampe.

Så vil andenpladsen som minimum være sikret. 

- Det handler om at komme tilbage på sporet igen med en sejr mod Rungsted. Derudover skal vi optimere vores effektivitet foran mål modstandernes mål hvor vi ikke er skarpe nok. Vi ser frem til kampen mod Rungsted som helt sikkert vil udfordre os, siger Herning-sportschef Martin Struzinski til klubbens hjemmeside.

Rungsted er nogenlunde i trit igen og spillede en fin hjemmekamp mod Aalborg senest.

Man har dog aldrig rigtig haft fornemmelsen af et Rungsted-hold i fuld galop over længere tid i denne sæson, men måske kommer det nu. Der er masser af klassespillere på Erik Hjalmarssons hold, og et hav af typer, der ved, hvordan tingene skal afgøres i store kampe. 

Hold øje med: Det er jo netop nu, at spillere som Marcus Olsson og Mattias Persson begynder at vise den sande klasse. Og mon ikke de to klasse-svenskere ved, at der virkelig skal gang i jernene nu? Hos Herning sætter vi fokus på den nye mand Jan Lattner, der ikke var helt i trit i Aalborg. Forståeligt nok, nu kender han sine holdkammerater lidt bedre efter et par træninger op til Rungsted-kampen. 

Det forventer vi: Tempofyldt og "frisk" ishockeykamp mellem to hold, der gerne vil fremad og i fart mod slutspillet. Helt åbent.

Skader/karantæner: Oskar Drugge måtte udgå med hjernerystelse for Herning, der i forvejen mangler Joachim Linnet og Mads Christensen. Rungsted manglede senest  Hetta, Rosenthal, Gammelgaard, Røndbjerg og Bjerrum mod Aalborg, så der er også noget at hente der for de forsvarende mestre. 

De indbyrdes kampe: Herning vandt det første opgør i Rungsted 2-0, derefter er hele fire opgør endt i overtid med to sejre til hver. Er der et muligt kryds på vej i ordinær tid igen i aften?

Statistikken: Morten Jensen står med 40 point som Rungsteds pointkonge og har virkelig spillet godt både i januar og februar. Hos Herning har topscorer Jarkko Malinen - center i førstekæden - et enkelt point mere. 


Herning sled sig til smal 1-0 sejr over Rungsted VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Odense