Mads Christensen blev matchvinder i overtiden og Tristan Pomerleau brillerede i Hernings defensiv. Radek Cip leverede gæsternes enlige scoring

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 2-1 (0-0)(1-0)(0-1)(1-0)

Oven på nyheden om Rasmus Nielsens tvungne karrierestop var der også lidt positivt nyt for hjemmeholdet. Tristan Pormerleau var således klar for sin nye klub, og så testede Pekka Tirkkonen en række nye unge spillere.

White Hawks rullede til Herning med fuldt hold i bussen og gav Kevin Frydkjær chancen imellem stængerne. 

Og gæsterne fik kampens første store chance i en ellers Herning-domineret indledning, men Jonas Jakobsen fik ikke dirigeret pucken ind bag Mac Carruth, der igen i aften vogtede målet for "rævene". 

Spillet var en anelse rodet og der var flere opspilsfejl undervejs, og det er vel også naturligt for årstiden. Frederikshavn fik midt i perioden fornøjelsen af kampens første powerplay, men det fik vendelboerne ikke meget ud af.

Herning fik hurtigt muligheden for at vise de kunne gøre det bedre, og Miska Humaloja fik kun en anelse for meget luft under sit forsøg på en retur. 

Blue Fox kunne også slutte perioden af i overtal, som man altså kunne tage med over i anden periode.

Denne gang gav det til gengæld pote da Andris Dzerins satte en returpuck i nettet uden chance for Frydkjær.

Mads Christensen og David Madsen havde begge store chancer i de efterfølgende minutter, men det var som om at målet faktisk bekom gæsterne bedre end værterne.

Presset steg yderligere på Herning da White Hawks linede op i powerplay fem mod tre, men Carruth og Co. klarede alligevel frisag.

Således stod den ene scoring perioden ud inden de sidste 20 minutter.

Mathias Bau skøjtede ikke med holdkammeraterne ud til tredje periode, og det skabte selvsagt bekymrede miner rundt omkring på Kvik Hockey Arena. 

Det var da også et mere defensivt fokuseret Herning-hold der tilsyneladende ville øve sig i at køre en kamp hjem. 

I så fald måtte strategien hurtigt genovervejes da Radek Cip tog Mac Carruth på sengen og fik sendt en relativt ufarlig puck i mål. 

Den resterende del af perioden forløb uden scoringer og så måtte vinderen findes efter overtid. 

Mads Christensen scorede efter 34 sekunder og sikrede altså Herning endnu en sejr over nordjyderne i en kamp hvor Pomerleau var banens bedste. Han spiller med en elegance som leder tankerne tilbage på Daniel Nielsen. Måske er der en "bytter" på vej på Hernings blå linje?


SønderjyskE afgjorde i første periode Aalborg Pirates vinder anden testkamp