Odense blæst omkuld på 20 minutter

SønderjyskE-Odense Bulldogs 5-1 (5-0, 0-0, 0-1) 810 tilskuere dannede rammen om opgøret mellem SønderjyskE og Odense Bulldogs på en brandvarm tirsdag aften i Vojens. Det var hæsblæsende fra start og det fynske forår blev blæst omkuld af sønderjysk sensommer.

5-0 viste måltavlen efter tyve minutter, hvor gæsterne sjældent fik en skøjte til isen og et par af hjemmeholdets nyindkøb for alvor stemplede ind. Kampens første godt fem minutter var ganske vist ret lige og en smule afventende, hvor holdene skulle lige finde rytmen.

Men det første vink om vindretningen i aften, fik man da Charlie Combs sendte et trækskud på tværstangen.

Martin Larsen blev første mand i skammekrogen denne aften og Villiam Haag testede Frederik Søgaard. Efter godt et minuts alenetid i straffeboksen, fik Martin Larsen selskab og SønderjyskE fik muligheden i fem mod tre. Det tilbud takkede de prompte ja til.

Søgaard fanget i en sideforflytning og Charlie Combs med en firsttimer, 1-0. Hjemmeholdet fortsatte i overtal og endnu engang gav det bonus.

Desjardins med en præcis skarp pasning fra bag mål og foran Søgaard kvitterede Valdemar Ahlberg nådesløst. To mål på tredive sekunder. Værterne var ovenpå og fortsatte den pågående stil. Combs med puckerobring, eet-to spil med Ahlberg ind i zonen og så kvitterede Combs, 3-0. En scoring hvor Frederik Søgaard ikke så for heldig ud.

En af de få chancer til gæsterne tilfaldt Nicolai Weichel, men navnebror Henriksen tog afslutningen med griberen. Anders Biel ville også lege med hos hjemmeholdet. En fin solo-tur med et spin rundt om buret, fik Søgaard dog afværget. Men det var en stakket frist. Femten minutter spillet og Søgaard kunne ikke holde Mikkel Skovs skud fra kort distance og returen sendte Nikolaj Krag i nettet.

Første scoring i SønderjyskE trøjen fra den stærke forward og han fulgte op med endnu een bare to minutter senere. Oliver Gatz trykkede af og Krag styrede på elegant vis skiven ind til 5-0. Kort før pausen var Martin Eskildsen tæt på at øge føringen yderligere, men denne gang var Søgaard vågen. Sønderjyderne blev fortjent klappet til pause efter tyve rigtigt velspillede minutter.

Gæsterne ville gerne sætte deres aftryk på matchen fra anden periodes start og en chance til Nieminen gav dem en god mulighed for det. Nicolaj Henriksen hev dog en stærk parade frem og afværgede den nærgående afslutning. En udvisning til William Boysen gav momentum til udeholdet, og Thörnberg gav prøver på sin kunnen, men blev dog den lille i duellerne med Henriksen.

SønderjyskE var lidt mere afventende nu, men lurede hele tiden på muligheden for en hurtig omstilling. Den mulighed blev besværliggjort, da sønderjyderne atter engang røg i undertal efter godt ni minutter. Og præcis midtvejs i kampen var pucken i mål. Eller var den?

Dommerne markerede mål til fynboerne, men efter at have kigget video af situationen, ændrede de kendelsen. Ikke mål. Det lagde lidt en dæmper på gæsternes entusiasme og da værterne kom i power play, var Villiam Haag tæt på at overliste Lekkas, der var kommet ind fra anden periodes begyndelse. Keeperen sørgede for at ondt ikke blev værre. Fire mod Fire spil i de sidste minutter gav både en friløber og en stor chance til Nieminen, men det blev ved 5-0 efter fyrre minutters hockey.

SønderjyskE og Bulldogs leverede en ganske jævnbyrdig tredje periode, hvor først Markus Jensen og kort efter Anders Biel var tæt på at komme på måltavlen. Et par udvisninger blev det også til og midtvejs i perioden, fik fynboerne skudt hul på Henriksen i sønderjydernes bur i netop en af disse overtalssituationer. Radim Piroutek sendte et velplaceret skud op i krogen og fik dermed pyntet lidt på resultatet.

Skiftet efter var Rasmus Simonsen helt alene igennem, men blev grebet ud af Nicolai Henriksen. I modsatte ende var en veloplagt Charlie Combs meget tæt på at gøre det til tenniscifre, men Lekkas gjorde en god figur mellem de fynske stænger. Gabriel Desjardins var også en konstant kilde til uro og var samtidig ikke bleg for også at tage del i spillet hjemad banen.

Tiden løb ud for gæsterne uden de kom tættere på at reducere yderligere. SønderjyskE sikrede sig derfor en ganske overbevisende sejr foran de godt og vel 800 tilskuere i Frøs Arena.

Gabriel Desjardins kom ikke på måltavlen, men kom med enormt drive og et sublimt overblik.

Hos Odense viste Mathias Mølgaard manglende fokus på hockeyen og kom ofte alt for tæt på Henriksen i det lyseblå bur.

Aalborg i fremtidssikring: Sørensen og Carstensen forlænger kontrakter Herning slog Frederikshavn efter overtid