I endnu et sindsoprivende drama slog Blue Fox søndag eftermiddag tilbage da man besejrede SønderjyskE med 4-3. Kampen var præget af nervepirrende og dramatisk ishockey som først fandt sin afgørelse da hornet lød.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 4-3 (2-2, 1-1, 1-0)

Blue Fox fik et powerplay efter præcis ét minut og Martin Eskildsen noterede sig for to nærgående afslutninger. Det samme gjorde Anders Biel for gæsterne i en situation hvor Thomas Lillie måtte lave en vigtig redning.

Herning skulle komme i front kort efter da Frederik Brændgaard udnyttede en to mod en-situation, men mindre end minuttet efter gled Mathias Borring Hansen alene igennem og så stod der 1-1 i Kvik Hockey Arena.

De to lynscoringer blev fulgt op af endnu en udvisning til gæsterne og Mattias Petterson måtte hurtigt levere en kæmpe redning på Mathias From. Den svenske keeper måtte alligevel kort efter give fortabt da Lukas Bang tæt under mål gjorde det til 2-1.

Søndagshockey var der altså ikke meget af denne eftermiddag og de to hold fortsatte med at give publikum fuld valuta for pengene.

De små nærkampe spillerne imellem begyndte også for alvor at indfinde sig i denne serie og ingen af holdene skånede den anden i kampen om pucken.

Mathias Borring Hansen havde endnu en udligning i kikkerten i en næsten identisk situation som den han scorede på, men denne gang blev Thomas Lillie den store i deres duel.

Efterfølgende var værterne tæt på at sætte endnu en scoring ved Jesper Thörnberg og kort efter tog SønderjyskE deres fjerde udvisning i perioden.

Det tvang Petterson til at levere endnu en klasseredning på Mathias From inden Santeri Suistio måtte trække en nødbremse på velspillende Borring Hansen.

I det efterfølgende powerplay kunne David Madsen sætte udligningen da han udplacerede Lillie fra sin position lige midt i slottet. Scoringen udløste et større slagsmål som resulterede i en længere videogennemgang af de fire udvisninger inden holdene endelig kunne skøjte til pause.

Skiftende momentum

Anden periode åbnede med en gigantisk fejl fra Thomas Lillie der skød pucken ind på Villiam Haag og pucken sprang direkte ud til David Madsen der resolut hamrede pucken op i det fjerne målhjørne.

Mathias From var nok engang tæt på at score da Blue Fox igen spillede powerplay, og Pettersson fik kun akkurat afværget med det yderste af skinnen.

SønderjyskE havde umiddelbart momentum og satsede på deres kompakte spil i midtzonen. Det var da også op til Herning at jagte udligningen mens gæsterne forsøgte at lukrere på omstillingerne.

Pelle Hånberg ændrede en smule i kæderne og det krævede uden tvivl også noget andet at skabe chancerne i denne periode.

Herning skulle slå tilbage da der manglede mindre end fem minutter af perioden og det kom fra den til tider udskældte Cam Brown. Slagskuddet fra Oskars Cibulskis tvang en retur fra Pettersson og i slaget om pucken var Brown hurtigst og slog pucken i mål til 3-3.

William Pelletier have en gigantisk dobbeltchance hvor Lillie flot klarede den første inden canadieren lobbede pucken over et helt åbent mål.

Afslutningsvis fik Oscar Drugge en udvisning som altså betød at Blue Fox kunne åbne tredje periode i powerplay.

Højdramatisk afslutning

Herning blev aldrig rigtig farlige og de to hold kunne dermed tage hul på de potentielt sidste 20 minutter helt lige.

En høj stav fra Gustav Nielsen forhindrede Herning i at få to mand alene igennem og sådan var marginalerne hele tiden på spil.

William Boysen havde et godt skud for gæsterne og også Gustav Nielsen forsøgte sig fra en spids vinkel.

Det var på mange måder tilfældighedernes spil i denne periode og kort inden midtvejsmærket i tredje periode var netop disse med Blue Fox. En løs puck dansede rundt inde omkring Pettersson og til sidst endte den ved Morten Poulsen der akkurat fik sendt pucken over stregen.

Jacob Schmidt-Svejstrup tog en åbenlys udvisning og gjorde betingelserne sværere for sit hold. Heldigvis for ham spillede hans holdkammerater en god boks og holdt Herning fra fadet.

William Pelletier var igen tæt på for gæsterne der nu havde godt fem minutter tilbage til at skabe udligningen. To udvisninger i samme skifte gav SønderjyskE to minutter i fem mod tre.

Presset var intenst og netop som Blue Fox så ud til at overleve tog Alexis Binner en af de helt dumme udvisninger da han slog staven ud af hænderne på Schmidt-Svejstrup.

Valdemar Ahlberg satte en grim tackling i ryggen på Cibulskis og det forpurrede selvsagt chancen for gæsterne i powerplay.

Gæsterne trak målmanden og spillede således fem mod fire. Morten Poulsen sendte pucken på stolpen fra egen zone og SønderjyskE levede fortsat.

Sekunderne gik nærmest i slowmotion mens gæsterne søgte den afgørende pasning. Missionen lykkedes ikke for SønderjyskE og jubelen kunne bryde løs i Kvik Hockey Arena. Blue Fox vinder kampen med 4-3 og har nu en føring på 2-1 i serien.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Herning-SønderjyskE Albert Adamsen ramt af vildt uheld: Vildfaren stav kostede fire tænder