Miska Humaloja gjorde comeback og fejrede det med to scoringer der lagde fundamentet for den forventede Herning sejr. Dermed står der 1-0 til Herning i serien der altså fortsætter allerede søndag eftermiddag.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 4-X (0-0)(4-0)(0-1)

Der ventede publikum en artig overraskelse til aftenens kamp da Miska Humaloja stillede til start for hjemmeholdet. Gæsterne var også lykkedes med at få bl.a. Daniel Trkulja klar til den første kamp i kvartfinaleserien.

Ganske som ventet var det dog, at de første minutter blev brugt på at se modstanderen an. Spillet var noget rodet og nervøsiteten skulle tydeligvis lige spilles ud af ben og hoveder.

Frederikshavn stod mere uventet for de første offensive indslag og Mac Carruth blev hurtigt skudt varm i værternes mål. Daniel Trkulja viste den rette indstilling da han gik direkte mod mål, og skudstatstikken nåede at sige 7-1 til gæsterne inden Herning så småt meldte sig ind i opgøret.

Mathias From lagde en syleskarp tværpasning som Morten Poulsen dog akkurat ikke fik ram på. Det næste store tilbud stod ligatopscorer, Phil Marinaccio for da han fandt et hul i defensiven, men Galansky bed ikke på det frække træk tæt under mål.

White Hawks kunne være klart bedst tilfredse med udviklingen på første periode, og Christopher Frederiksen var heller ikke langt fra at bringe nordjyderne i front da hans afslutning peb over overliggeren.

Herning fik kampens første powerplay, og så brændte det ellers på foran Galansky. Både Andris Dzerins og Phil Marinaccio havde store tilbud, men fælles for dem begge var at afslutningerne savnede den sidste skarphed.

En knap så velspillet første periode gik på hæld, og det var uden tvivl forhåndsfavoritterne i blåt der havde mest at tale om i pausen.

Midtjysk forløsning

Herning skulle have bragt sig i front ved Marinaccio da han helt fri på bagerste stolpe måtte se sit forsøg afværget af Galansky der helt suverænt kom på tværs.

Alligevel fik Blue Fox sat den vigtige og forløsende scoring, og det var ingen ringere end den tilbagevendte finske center. I aftenens kamp måtte han dog spille wing, og han tog turen direkte mod mål som betød at Andris Dzerins blot skulle smide pasningen lige på bladet af Miska Humaloja.

Målet lod til at frigøre noget i Herning-spillerne der nu satte sig på begivenhederne og fik bedre styr på pasningerne. Tristan Pomerleau kunne under en afventende udvisning skubbe en løs puck i mål, og dermed stod der 2-0 til Herning.

Det kunne også være blevet til tre hvis ikke det var for Tadeas Galansky. Frederikshavn tog konsekvensen og udbedte sig time-out. Lige lidt hjalp det dog da Phil Marinaccio sekunder senere styrede pucken i mål til 3-0.

Det gik for alvor stærkt nu på Kvik Hockey Arena. Ganske kort efter blev Miska Humaloja dobbeltmålscorer da han afsluttede fra en vinkel på ca. 0 grader, og pucken sprang op over Galansky inden den dumpede ned i målet.

I et efterfølgende powerplay måtte Galansky igen på overarbejde, og han leverede igen flere gode redninger inde på stregen i værternes fjerde forsøg i overtal.

Santeri Suistio stod for gæsternes bedste forsøg da han pludselig befandt sig alene med Carruth. Den finske back forsøgte sig med et smart trick der dog ikke var nok til at snyde den amerikanske keeper.

White Hawks-reducering

Tredje periode var mindre end ét minut gammel før Frederikshavn fik deres første powerplay. Skulle der bringes spænding ind i opgøret krævede det sandsynligvis en scoring til gæsterne i denne situation.

Det havde dog ikke den ønskede effekt for nordjyderne der i stedet måtte se Herning skabe den største chance. Morten Poulsen lykkedes dog ikke med at finde Humaloja på bagerste stolpe.

White Hawks skulle dog få endnu en chance i powerplay kort efter, og så fik høgene endelig udbytte af anstrengelserne. Christopher Frederiksen afsluttede tørt og skuddet gik mellem benene på Mac Carruth.

Herning burde have lukket og slukket definitivt kort efter da Marinaccio satte Mathias From op til scoring, men han fik ikke luft under skuddet og dermed kunne Galansky nå på tværs af målet.

Mathias Bau blev ramt af en hård tackling af Suistio og da landsholdsspilleren igen var tilbage på isen satte han selv et kæmpe hit på Aleksi Halme. Dommerne skønnede, at begge tacklinger var rene, og det lignede det da også fra denne skribents synsvinkel.

Herning fik både deres og periodens tredje udvisning, og en scoring her ville altså sende "høgene" indenfor rækkevidde. Thomas Andersen var dog tættest på at score da han på en halv breakaway blev pillet af Galansky.

På lægterne kunne de to fangrupper finde fælles jubel i stillingen fra Aalborg imens holdene så småt indstillede sig på en ny kamp på søndag.

Herning kunne spille de sidste 1:58 sekunder i powerplay og dermed løb tiden stille og roligt af klokken. Herning vinder altså som ventet den første kamp i serien, men White Hawks viste at man til tider kan holde stillingen tæt, og man lykkedes altså også med at vinde tredje periode.

FYNSKE MARGINALER, Odense fører 1-0 i serien mod Herlev 11-2-SEJR TIL RUNGSTED i en af de mest sensationelle slutspilsåbninger i historien