Herlev ramte opstanderne igen og igen, Odenses boxplay var skarpt og fynboerne var effektive denne aften

Trods flere store chancer og hele seks skud på opstanderne til gæsterne, formåede Odense Bulldogs at tage en sejr på 4-2 over Herlev Eagles i det første kvartfinaleopgør. Især Stefanos Lekkas og fynboernes boxplay var udslagsgivende i kampen

Ufortjent føring

De fynske værter fik en sand drømmestart på dagens kamp, hvor de fra første faceoff fik sat Herlev under pres. Et pres, hvor Kristan Jensen, Westin Michaud og Jesper Thornberg formåede at komme til flere chancer, og efter blot 40 sekunder kunne Westin Michaud flot få staven på en afslutning fra Kristian Jensen- Afretningen snød Lukas Horak i Herlevs mål og sendte Odenses fans i ekstase.

Odense forsøgte at holde fast i sin gode start, men Herlev lukket godt ned og lidt efter lidt begyndte Herlev at få overtaget i kampen.

Især efter en udvisning til den tilbagevendte Odense Bulldogs kaptajn Nicolai Weichel, hvor gæsterne på skift sendte afslutninger afsted. Det var et sandt skydetelt, som Stefanos Lekkas stod overfor i første periodes sidste tolv minutter, og især Mikkel Bertelsen burde have scoret i overtallet, men trods et tomt mål sendte han sin afslutning på stolpen.

Herlev forsatte og ingen kunne have indvendt noget hvis gæsterne havde udlignet. De havde flere store chancer og havde endda 40 sekunders fem mod tre, men takket være Stefanos Lekkas i topform, heroisk fight fra alle boxplayspillerne, samt to skud på overliggeren overlevede fynboerne til pause med en noget ufortjent føring.

Bulldogs var under pres.

Lynhurtigt modsvar

Herlev kom ud til anden periode på samme måde som de afsluttede første periode, og formåede at skabe flere farlige situationer mod mål, og efter en pasning lidt tilfældigt gik igennem midtzonen fik Anton Johansson plads til at skyde.

Umiddelbart ikke det farligste mål, men pucken fandt et hul mellem armen på Lekkas og gik ind til en fortjent udligning.

Odense svarede dog igen blot 43 sekunder senere. Målscorer Anton Johansson sløsede bag mål, og gav Odense en stor chance. Inde foran mål takkede Markus Jensen for gaven, og fik flot lagt pucken op i nettaget bag Lukas Horak.

Fynboernes lynhurtige modsvar på udligningen var en iskold spand vand i hovedet på gæsterne, og halvandet minut senere blev det værre for gæsterne. Med en afventede udvisning fik Odense muligheden for at spille seks mod fem i en kort periode, og her hoppede Westin Michaud ind som sjette mand.

Herlev-spillerne kørte underligt nok ud for at skifte ud, og det udnyttede Michaud til flot at køre pucken ind i zonen. Pasningen gik til Kristian Jensen, som iskoldt sendte pucken over i det lange hjørne til enorm jubel i Spar Nord Arena.

Kampen var dog langt fra afgjort og godt halvvejs inde i opgøret formåede Herlev at reducere en smule ”ud af ingenting”. Efter en faceoff, sendte Anton Johansson pucken på mål og inde foran fik Mathias Asperup staven på. Pucken skiftede retning lige foran Lekkas, og endelig efter flere gode tilbud til Asperup, fik han endelig passeret Lekkas i det fynske mål.

Herlev var sågar tæt på at udligne med lidt over seks minutter tilbage af perioden, da Luis Blak Olsen hamrede pucken direkte på stolpen, efter en fejl i opspillet hos Odense. I den anden ende var Markus Jensen ikke langt fra at genetablere Odenses tomålsføring kort før pausen, da han blev spillet fri af Westin Michaud, men Jensen overplacerede sin afslutning og sendte den over Horaks mål.

Manglende effektivitet

Nede med en enkelt scoring, var det Herlev som skulle frem og skabe kampen, men i periodens indledning fik Odense lukket godt ned for Herlevs offensiv. Det blev en periode med mange fysiske dueller og det passede hjemmeholdet fint lige indtil de endnu engang måtte spille boxplay.

I powerplay havde Tobias Åhström ikke bare et, ikke bare to, men tre skud på stolpe og overligger bag Lekkas, som i den grad var med fynboerne denne fredag aften. Hele seks skud fra gæsterne endte med at prelle af på målstolper og overligger i kampen, til stor frustration hos spillere og trænere hos Herlev.

Det var bare en aften, hvor heldet fulgte med hjemmeholdet.

Netop som Herlev skulle til at sætte et afgørende pres mod at få en udligning afgjorde fynboerne. Efter et langt angreb fra Bulldogs, hvor Oliver True og Radim Piroutek især var en kilde til stor uro for gæsterne, endte det med et skud fra Martin Larsen. Horak kunne ikke håndtere afslutningen. og inde foran var Radim Piroutek først over pucken, og kunne skubbe pucken det sidste stykke over stregen.

Stor jubel for de fynske fans som dog måtte se lidt nervøst til i slutfasen, da Westin Michaud blev udvist to gange i træk i kampens døende minutter. Men ganske som i de øvrige powerplay manglede Herlev heldet og skarpheden til at få pucken ind bag Stefanos Lekkas.

Dermed kunne Odense fejre en sejr på 4-2 og tager føring i serien efter den første kamp på en aften, hvor det holdt rigtig, rigtig hårdt for de fynske hunde.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Aalborg-Rungsted Herning tog sikkert første stik mod Frederikshavn