De midtjyske ræve måtte kæmpe hårdt for sejren mod bundholdet, der havde stor ære af opgøret.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

En herlig fight I Nordjyske Bank Arena, der som altid var tæt når de to mandskaber krydser klinger. Herning tog sejren, men White Hawks havde kæmpe ære af kampen, og det kunne sagtens være gået den modsatte vej i aftenens kamp. Herning var favoritterne, og med sejren tog de et kæmpe skridt mod Final 4, hvilket blev fejret stort blandt de medrejsende fans efter kampen.

Heller ikke uventet var det en første periode domineret af gæsterne fra Herning, mod et hjemmehold der på mange måder er ramt på selvtilliden. Seks nederlag i træk har sat sine spor på Pelle Hånbergs mandskab, og det var tydeligt i begyndelsen af aftenens opgør. Masser af panik pasninger, hvor man for alt i verden ikke vil lave fejl, og så clearer pucken væk, uden adresse på modtageren.

Derfor kunne Herning også være mest i puckbesiddelse i første periode, hvor Mathias Bau bragte midtjyderne foran efter godt fem minutters spil. Morten Poulsen og Brett Perlini drev sammen pucken frem da de erobrede den i hjemmeholdets zone, og Bau stod foran kassen og nærmest skovlede pucken ind bag en prisgivet Tadeas Galansky.

Herning var i teten, og kort efter var det Mathias From der havde en afslutning på stolpen. Det var ikke slut med stolpeskud fra rævenes side, og William Lund havde en hammer af en afslutning der prellede af på stangen. Det sluttede dog ikke her, for Morten Poulsen rettede kort før perioden et skud af, der tog ydersiden af stolpen.

Nu kunne de første linjer tyde på, at hjemmeholdet ikke havde chancer. Men det havde de. Især Santeri Suistio og Christopher Frederiksen var nærgående et par gange, men pucken kom ikke ind. Netop det med at få pucken ind, har høgene døjet gevaldigt med på det seneste, og flere kalder Frederikshavns situation i øjeblikket for krise. Det er måske at stramme den, med tanke på den nye strategi klubben fremlagde før sæsonen, hvor man i høj grad vil satse på de unge. Der skal bygges stille og roligt på, og der er stor tålmodighed i ledelsen, hvor Pelle Hånberg og Kim Karlsson er ved at bygge fundamentet op til fremtiden.

At være et ungt hold er også lig med udsving fra kamp til kamp. Ja endda sommetider fra periode til periode. Det så vi i aften, for Frederikshavn var rigtig gode i anden periode. Pressede i flere momenter gæsterne, og havde også chancer for både at udligne og komme foran. Christopher Frederiksen indledte perioden med et par kvalificerede forsøg, og Bumagin kom i powerplay afsted på en friløber, som Herning keeper Carruth tog sig af.

Der stod hjemmeholdet på det meste, og publikum kunne lide hvad de så. Spillernes gejst var tilbage, og fighten lyste ud af spillerne. Sebastian Brinkman modtog en perfekt pasning og havde frit løb mod mål, men afslutningen prellede af på stolpen. Fem sekunder senere scorede gæsterne.

Sådan kan ishockey være så ubarmhjertigt en gang i mellem, men blande de 100 medrejsende Herning fans var de ligeglade, og de jublede og heppede som en gal, da Marinaccio udnyttede den hurtige kontra til at bringe rævene foran 2-0.

En kold spand vand i hovedet på White Hawks spillerne, der virkelig havde fortjent bedre i anden periode. Men det er ikke altid fortjent kommer til sin ret i sport, og i aften kunne vendelboerne i hvert fald tale med om dem sang.

I begyndelsen af tredje periode havde Daniel Madsen en gigantisk mulighed for at score for hjemmeholdet. Bumagin fandt ham med en elegant pasning, men i stedet for at skyde første gang, tøvede Madsen, og Carruth fik lukket af. Kort efter var det Mathias Bau der fyrede kanonen af, og Galansky måtte ud i en stor redning for at afværge en 3-0 føring til Blue Fox. Jo det bølgede godt frem og tilbage i Nordjyske Bank Arena.

Med 13 minutter igen var høgene for alvor tæt på. Thomas Søndergaard stod klar til at hugge skiven i netmaskerne, men desværre lød dommerens fløjte for blokering lige i sekundet inden. En forkert dom af dommerne, og så røg Søndergaard og Christian Mieritz i totterne på hinanden. De to tidligere holdkammerater gav hinanden en god fight, og kunne begge puste ud to minutter i straffeboksen.

Hjemmeholdet pressede, og gæsterne var farlige på kontra. En sådan havde Mathias From en stor mulighed på, men han kunne ikke score på sin tidligere hjemmebane, hvor han har trådt sin barneskøjter. Nu har Herning glæde af ham, hvilket man naturligvis begræder blandt høgenes fans.

Glæde var der hos gæsternes supportere, der fik en sejr, og en herlig tur hjem i bussen. Trods Galansky ude af buret til sidst, blev der ikke scoret yderligere i Nordjyske Bank Arena.

9-2: Storsejr til Odense i Rødovre Hvem kommer i Metal Final4? Stilling og slutprogram her