Kampen gik i straffeslag efter en jævnbyrdig match, og her skød Mathias Bau Hansen ekstrapointet hjem til Heden

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 1-2 STR (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1): Rødovre tog torsdag aften imod Herning hjemme i Rødovre Centrum Arena, og gæsterne havde revanche til gode, fra sidst de besøgte arenaen. Hjemmeholdet, derimod, havde i den grad brug for point på sidstepladsen i Metal Ligaen.

Det blev en tæt og spændende kamp hele vejen med masser af chancer og tempofyldt spil. De to målmænd leverede begge pragtpræstationer og holdt således målscoringen på et minimum. Kampen gik i straffeslag, hvor Mathias Bau Hansen afgjorde affæren mod sin gamle klub. Ét point til Rødovre og to til Herning, der dog havde et lille overtag i aften med flest afslutninger.

Ganske medlevende indledning på kampen med fint tempo og nerve. Herning kom frem til flest chancer, men William Rørth i Rødovre-målet lukkede af i alle situationer. Også Emil Kruse i den modsatte ende klarede paragrafferne på de få Rødovre-forsøg i de første 10 minutter.

Herning var millimeter fra føringsmål omkring halvvejs i perioden, da Morten Poulsen styrede et skud på stolpen. William Rørth fik dog vendt sig og kastet sig over pucken på isen. Største chance hidtil i matchen.

Godt forsøg fra Olivier Dame-Malka med seks minutter igen, men kanonen ude fra blev reddet af Kruse i målet.

Kampens første udvisning faldt kort efter, og så var der powerplay til Rødovre. Udmærket overtal af hjemmeholdet, der fik skabt to store muligheder, men uden at komme på tavlen. Ganske livligt i resten af perioden, men på trods af gode chancer til begge hold endte de første 20 minutter uden mål.

Herning fik sit første powerplay i opgøret to minutter inde i anden periode, men gæsterne blev aldrig rigtig farlige. Gæsterne var i teten i tiden herefter, men hjemmeholdet kæmpede bravt og blokerede masser af skud.

Rævene fik et nyt forsøg i overtal, men heller ikke i denne omgang blev det omsat til scoring. Der var spillet halvdelen af kampen. Herning skabte faktisk større chancer i tiden efter, men William Rørth i målet stod en god kamp indtil nu. Rødovre levede mere på kontraer i denne fase.

Overtal til Rødovre mod slutningen af perioden, men trods godt spil fandt pucken ikke vej til netmaskerne. Det gjorde den til gengæld kort efter, da Johan Lundgren var hurtig over en løs puck efter forsøg fra Brady Vail. Svenskeren slog den ind over stregen og 1-0 til Rødovre med halvandet minut til pause.

Herning skulle dog kun bruge lidt over et halvt minut til at udligne. Oskar Drugge skød fra distancen, og pucken blev rettet af undervejs, snød Rørth i målet og gik ind i det ene målhjørne. 1-1 – hvilket spillerne også gik til pause med.

En jævnbyrdig forestilling fra begyndelsen af tredje periode med chancer i begge ender. Herning fik chancen i powerplay, og her var Mads Christensen tættest på med misser på frit mål.

Brady Vail kom frem til god mulighed på kontra, men Emil Kruse fortsatte – ligesom Rørth – det stærke spil i målet. Også Herning viste farlighed i flere omgange, men fortsat helt lige på måltavlen og maksimal spænding i en levende hockeykamp.

Herning blev fanget i en udskiftning med tre minutter igen, men Maksim Popovic missede på Emil Kruse. Kæmpe mulighed for hjemmeholdet, der i den grad lugtede point i aften.

Med to og et halvt minut blev Olivier Dame-Malka sendt i straffeboksen for en cross checking til stor utilfredshed hos hjemmepublikummet. Herning pressede hårdt på, men William Rørth stod på hovedet og hindrede scoring. Uafgjort efter ordinær tid og kampen skulle afgøres i overtid.

Underholdende fem minutter, men de to målmænd fortsatte de imponerende præstationer. Og så skulle vinderen findes i straffeslag.

Her fandt kun Mathias Bau Hansen vejen til netmaskerne, da han scorede på Hernings første forsøg fra midten. Dermed landede ekstrapointet i Hernings lejr efter en spændende og intens kamp. Rødovre fortsætter den lange nederlagsstime, men havde stor ære af aftenens match.