Fynboerne havde ikke flere kræfter til sidst og måtte give sig i slutfasen

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 3-6 (1-1,2-2,0-3) Aalborg Pirates kunne for tolvte gang i træk gå sejrrigt fra isen i en kamp imod Odense Bulldogs. I torsdagens kamp i Spar Nord Isarena blev nordjydernes især grundlagt på en glimrende tredje periode, hvor gæsterne udnyttede hjemmeholdets fejl til perfektion.

Det nordjyske tophold kom bedst fra start, med fine chancer til både Jeppe Jul Korsgaard og Julian Jakobsen, som begge stod fri i slottet, men Samu Perhonen, som var skarp i første periode, fik afvist begge chancer.

Efter Aalborgs første pres kom Odense bedre med i kampen, men bedst som Odense var kommet ind i kampen slog gæsterne til. Et skud fra Anders Koch gik igennem en masse trafik foran mål og Samu Perhonen kunne blot halvklare skuddet. Returen var Pierre-Olivier Morin først over, og med en flot baghånd fik Morin sat pucken ind til en fortjent 1-0 føring til Aalborg efter godt ti minutters spil.

De nordjyske gæster jagtede for alvor 2-0 målet med flere skud på mål med trafik foran, men det gav også flere chancer den anden vej. Odense kom til flere gode chancer, og Oliver True burde nok have scoret da Odense fik en tre mod en situation, men pucken hoppede fra hans stav inden han fik afsluttet.

True skulle dog tage revanche for sin mindre fejl, da han minutter senere udnyttede endnu en overtalssituation. Et skud af Mathias Mølgaard blev pareret af George Sørensen, men returen endte i slottet. True fik fightet sig til pucken, og sendt den ind i det tomme net til en udligning, hvilket også var resultatet efter første periode.

Tempofyldt anden periode

Odenses momentum forsatte ind i anden periode og i deres første powerplay var fynboerne igen effektive. En smuk pasning af Martin Larsen gav Henry Hardarson en friløber, og med et velplaceret skud over benskinnen på Sørensen gav den tidligere Aalborg-spiller Odense Bulldogs en 2-1-føring.

Efter scoringen åbnede kampen sig virkelig op. Aalborg var tæt på at svare igen med det samme, da Lasse Bo Knudsen havde stort set frit mål, men en mirakelredning af Perhonen, som på flotteste vis lavde en sideforflytning og kom på tværs, afvist den nordjyske back. Kort efter gik det den anden vej, og her var Oliver True og Lukas Bach Nielsen tæt på at fordoble føringen, men Sørensen kom i vejen.

Det var et spørgsmål om tid før et af holdene fik sendt en puck i nettet, og med 11 minutter igen af perioden fik Aalborg scorede. En stor fejl af Mølgaard, som tabte pucken midt i egen zone, gav chancen til Tobias Ladehoff, som med et herligt skud bragte balance i regnskabet.

Det efterfølgende spil bød på fire minutters fire mod fire, og det gav mere plads til begge hold. Først var Patrick Bjorkstrand tæt på, men fik lige præcis ikke staven på en tværpasning, og i stedet slog Odense kontra. Nikolaj Weichel fik masser af plads til at trække ind i banen, og med en smuk afslutning i modsatte målhjørne fik han sendt hjemmeholdet tilbage i front.

Aalborg fik for anden gang udlignet lidt ud af ingenting. Efter et længere angreb fik Nikolaj Nielsen sendt et blødt skud afsted, og foran mål ramte pucken Kirill Kabanov på hjelmen og gik i mål i en fin bue over Samu Perhonen, og ind i det fynske hjemmeholds mål og en stilling på 3-3 efter anden periode.

Nordjysk dominans i tredje periode

Tredje periode startede ud i et højt tempo, hvor Aalborg især kom ind med fart. Det blev illustreret fint, da Jeppe Jul Korsgaard brød igennem Odense defensiven til en friløber. Mikkel Hansen var nødsaget til at tage ulovlige midler i brug for at forhindre en ordentlig chance, og det gav et powerplay til gæsterne.

Powerplayet gav fuld valuta, da Aalborg fik bidt sig fast i hjemmeholdets zone. De fik fint og tålmodigt kørt pucken rundt, og netop som Mikkel Hansen var på vej tilbage på isen, fik Morin hamret en puck op i det fjerneste målhjørne til en nordjysk føring på 4-3.

Føringsmålet til gæsterne blev kampafgørende, da Aalborg fik blod på tanden, og virkelig fik pressede Odense i bund. Aalborg skabte masser af chancer, og det var kun et spørgsmål om tid før føringen blev fordoblet. Med 12 minutter igen gik et skud fra Victor Panelin Borg igennem alle mand. En styring af Julian Jakobsen fik overrumplet Perhonen i målet.

Målet knækkede hjemmeholdet, og en stor fejl fra Martin Larsen blev afgørelsen på kampen. Fejlen gav Stephen Anderson og Morin en to mod en situation med masser af tid, og det udnyttede de til perfektion. Fire finurlige afleveringer imellem de to canadiere fik afdriblet både Larsen og Perhonen, og i tomt mål kunne Morin cementere sejren.

Odense havde store problemer med at skabe chancer, og Aalborg lignede de skulle cruise til en sikker sejr, men med fem minutter igen var Jonatan Tanus lige ved at give fynboerne en livline, men hans friløber blev spektakulært grebet ud af George Sørensen. Tættere kom Odense ikke, og Aalborg kunne tage nord på med tre point og en generobret førsteplads i Metalligaen.

Herning vandt tæt duel i Rødovre efter straffeslag OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox