Midtjyderne noterede sæsonens tre første point i VinMedKant, men havde store problemer med undertippede Bulldogs

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox (1-0,0-1,0-1) VIP’erne var udstyret med de obligatoriske mundbind, Himmelhunden hamrede ud gennem højtalerne og både hjemmeholdet og gæsterne var klar til at tage revanche på en regnvåd fynsk aften efter en dårlig start på sæsonen. Det blev Blue Fox, der sneg sig til en 2-1-sejr i en tæt kamp.

Hjemmeholdet havde Brandon McNally som debuterende i Metal Ligaen efter to dages karantæne, og det lagde dermed en smule til bredden i den stadig spinkle Odense-opstilling. Fynboerne spillede frisk til, men gæsterne havde de første store muligheder, der kulminerede, da Cam Brace var centimeter fra at styre en puck succesfuldt mellem målmand Galanskys ben.

Herning satte sig på begivenhederne, men et par midtjyske udvisninger vendte billedet, og fynboerne fik initiativet og satte et par fornuftige powerplays op. Netop da Mark MacMillans udvisning var løbet ud, dukkede Henry Hardarson op og satte kampens første mål ind fra en spids vinkel.

Samme Hardarson tog Odenses første udvisning to minutter før pausen, og her måtte Galansky ud med både skinner og handsker, for Herning var nærgående med Mads Christensen i spidsen. Fynboerne kunne prise sig lykkelige for tjekken, der gennemgående stod en fremragende første periode.

Bedst som Hardarson kom ud fra boksen i anden periode, fik Odense en kæmpe kontramulighed som Shawn O’Donnell forspildte ved at tøve så længe, at hele aktionen gik i hårdknude og endte i ingenting.

Gæsterne lagde pres. Markus Jensen var tæt på under mål, Daniel Nielsen fyrede lumske skud og Galansky måtte vise al sin kunnen op til flere gange. Indimellem fik Odense luft i offensiv zone, og Jeppe Holmberg fik sneget sig til en rigtig god mulighed. Simon Nielsen reddede med skinnen.

Lige over den halve time leverede Odenses unge tredjekæde et godt skifte. Så godt, at Mathias Møller Jørgensen blev lidt for frisk og tabte pucken til en turnover i stedet for at spille sikkert.

Herning slog kontra, og kort efter blokerede en liggende Galansky forsøg fra Dupont og Kristian Jensen.

Fem minutter før pausen kom Odenses tredjekæde under pres, og fynboerne begik en afventende udvisning, som Herning udnyttede til et fortættet pres. Markus Jensen udlignede helt fortjent fra en spids vinkel efter 35 minutter. Stillingen var 1-1 efter to perioder.

Fynboerne spillede altså mere henholdende end onsdag aften mod Herlev, og det var ganske fornuftigt set af Marc Lefebvre at overlade pucken til et Herning-hold, der ikke var synderligt fantasifuldt i offensiv zone.

Men Herning havde flere spillere i gang, flere folk at arbejde og dermed også flere kræfter, som minutterne skred frem, og nu og da betaler det sig som bekendt bare at lægge pucken på mål.

Det gjorde Thomas Vilstrup Andersen midt i tredje periode, pucken blev rettet af inde foran mål og gæsterne var foran 2-1. Værdifuldt arbejde og godt tænkt af Andersen.

Så var det som om Odense slap tøjlerne og kampen blev pludselig en march fra ende til ende. Rasmus Simonsen – stærk indsats af ham i aften - havde et par gode forsøg for fynboerne, som agtede at slås til det sidste. Omvendt lå Herning konstant og lurede på det afgørende stik, for hjemmeholdet levnede plads til ”odd-man rushes” og Galansky måtte redde en fri Cam Brace.

Næste gang Brace var på banen, skød han på undersiden af overliggeren og skreg sin irritation ud, da han kom ud i boksen med tre minutter igen af kampen.

Bulldogs tog Galansky ud med halvandet minut igen og fik lagt et godt pres uden dog at være hyperfarlige. Herning slog kontra, og Markus Jensen skød på tomt mål.

Cody Donaghey kastede sig ned og reddede fremragende i målmandens fravær, men der manglede kun 11 sekunder, da Mark Lefebvre tog time out og Odense nåede ikke mere. Herning-spillerne jublede over vigtige tre point og en defensiv, der kun lukkede en enkelt pind mod seks i de to første kampe.

Kabanov blev matchvinder med hattrick i intenst lokalderby RUSSELL DEBUTERER I AFTEN: Sådan kunne det lade sig gøre at få en NHL'er til Rungsted