Stor dansk ligadebut i Spar Nord Arena i aften

Det havde fortjent fuldt hus, for det er ikke hverdagskost, at en aktiv dansk NHL-spiller medvirker i en kamp i Metal Ligaen. Faktisk har vi kun set danske NHL-spillere i danske skøjtehaller til landskampe og når de har trænet med danske klubber i offseason, som for eksempel Frederik Andersen og Frans Nielsen lige nu i Herning.

En anden herningenser, Peter Regin, var tæt på at spille for Blue Fox under den seneste NHL-lock out, hvor ugunstige danske skatteforhold i stedet sendte ham til Schweiz for at spille for Langenthal i 2012/13-sæsonen, da Regin stadig var på kontrakt i Ottawa.

Men nu sker det! I aften debuterer Patrick Russell for Rungsted Seier Capital og er altså samtidig på kontrakt i Edmonton Oilers, hvor han netop har forlænget med endnu en sæson. 

Så de 375 tilskuere, der får adgang i Herlev i aften, får altså en ekstra lækkerbisken at se frem til. Men hvordan gik det til, at Rungsted kunne få Russell hjem, og hvordan kunne det på nogen måde lade sig gøre at betale sig fra en NHL-spiller. Rungsted-direktør Thomas Friberg forklarer på klubbens hjemmeside. 

- For det første skulle vi selvfølgelig sikre os at Patrick var interesseret, og da det var afklaret tog vi kontakt til Patricks agent, der efterfølgende tog kontrakt til Edmonton Oilers.Det tog en del telefonsamtaler frem og tilbage, men tingene faldt efterhånden på plads, og til sidst manglede vi kun at afklare forsikringen med et nordamerikansk selskab.

- Vores store held var at Patrick er på en ét-årig kontrakt, hvor der "kun" resterer ca. 500.000 USD, som altså var beløbet der skulle forsikres.

- Havde det været andre danske NHL-spillere havde det været helt umuligt for os, for når man kigger på en spiller som Frans Nielsen, der har over 10 mio. USD tilbage på kontrakten, eller Nikolaj Ehlers der har 30 mio. USD tilbage, er det ret simpel matematik, at præmien havde været henholdsvis 20 eller 60 gange dyrere i forhold til hvad vi har betalt for Patrick.

Thomas Friberg afslører ikke det nøjagtige beløb på forsikringspræmien, men siger, at totalomkostningen for Patrick Russell er nogenlunde på niveau med hvad det koster at have en nordamerikansk spiller for en tilsvarende periode.

 


Herning vendte 0-1 til smal sejr i Odense Martin Larsen: Ophold i Livgarden gav personlig dannelse og nye redskaber