Odense-backen udviklede sig af ishockeypausen i fjor

Odenses rutinerede back Martin Larsen tog i sidste sæson en pause fra ishockeyen for i stedet at tage en tørn i Den Kongelige Livgarde. I november 2019 gjorde han comeback i Odense og nåede også lige at spille et par kampe for Rungsted Seier Capital - hvortil han blev udlejet - inden coronaen afbrød. 

Nu er han påny klar som ledende skikkelse på Odenses mandskab. 

- Jeg havde brug for en ishockeypause og brug for at se, hvad livet ellers havde at byde på. I vores familie har vi en stor tradition for at vi "skal ind og springe". Jeg havde brug for den personlige dannelse og for mig var Livgarden det rette sted fandt jeg ud af. Opholdet gav mig redskaber, som jeg kan bruge både i ishockeyen og i min civile karriere, siger Martin Larsen til Metalligaen.dk.

Han er fyldt 26 år, og er nu begyndt på Idræt og Sundhed på SDU, mens han spiller ishockey. 

- Jeg begynder gerne dagen med zoom-forelæsninger og passer mit studie det meste af dagen, inden jeg skal herud og træne. Det passer mig helt fint, siger Martin Larsen, der snart rammer 400 kampe i den bedste danske række. Kun et ophold i svenske Visby/Roma i Hockeyettan i Sverige har afbrudt en flot karriere, der var tæt ved at kulminere i DM-finale i 2011, hvor Odense tabte over syv kampe til Herning. 

Lige nu er virkeligheden dog en anden end DM-finaler. Odense kæmper hårdt for at hænge fast i en slutspilsplads som er kikset de seneste sæsoner. 

- Sidste sæson begyndte vi at vinde kampe efter nytår, og de nye systemer, vores træner fik indført, passede godt til truppen. Nu har Marc (Lefebvre) selv været med til at bestemme, hvilke spillere, der er kommet ind. Vores nye folk køber hurtigt ind på hans stil, og vi er mange, der kender den fra sidste sæson.

- Hvem vi skal jage i kampen om pladserne i slutspillet? Det er svært at sige. Alle hold har skiftet meget ud, og selv om vi måske kan få en indikation ved at kigge på trupperne rundt omkring må vi bare sige: Ny sæson, nye muligheder. Vi vil i playoff, og det duer ikke at halse efter fra start. 


RUSSELL DEBUTERER I AFTEN: Sådan kunne det lade sig gøre at få en NHL'er til Rungsted SAMTLIGE TILSKUERE i Aalborg spiser VIP-middag i aften