Herning snuppede fjerde sejr i træk i Metal Ligaen efter en smal sejr på den københavnske vestegn

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 1-3 (0-1, 0-1, 1-1): Andet december-møde mellem Rødovre og Herning, hvor sidstnævnte trak længste strå på heden sidste tirsdag. Tirsdag aften skulle hjemmeholdet forsøge at revanchere sig hjemme i Rødovre Centrum Arena, hvor der for sidste gang i 2020 ville være tilskuere som en konsekvens af coronasituationen.

Kampen blev en stillingsmæssigt tæt affære med få mål, hvor Herning havde et ekstra gear i spil og chancer. Brodie Dupont scorede to mål for gæsterne, der holdt stand til sidst efter en Rødovre-reducering. Tre fortjente point til Herning, der viste klassen ved at gøre det svært for hjemmeholdet at skabe det nødvendige antal chancer.

Begge hold med powerplay i kampens indledende fase uden at det førte scoringer af sig. Spil frem og tilbage i fem mod fem og udmærket tempo og stor intensitet i opgøret.

Herning i powerplay mod midten af perioden, og så faldt første scoring. Brodie Dupont prikkede pucken over målstregen efter skud fra Peter Hansson, som William Rørth i Rødovre-målet kun halvklarede.

Også Rødovre fik muligheden i overtal, men gæsterne med stor succes i at holde modstanderne langs banden; Rødovre med for langsommeligt spil.

Flere gode afslutninger fra Herning i slutminutterne, hvor særligt Markus Jensen var tæt på med en styring. Det blev dog ved det enlige mål til gæsterne efter 20 minutter, hvor Simon Nielsen endnu ikke var sat på de store prøver.

Herning klart bedst fra land i anden periode med tungt pres i de første minutter. Gæsterne bød til med flere afslutninger – de fleste voldte dog ikke William Rørth problemer. Rødovre fik mere puckbesiddelse i takt med minutterne, men overvægt i spil og chancer til midtjyderne i første halvdel.

Bedre takter fra Rødovre efter 10 stærke minutter til gæsterne, men det var alligevel Herning, der scorede næste mål. Brodie Dupont styrede flot pucken mellem benene på William Rørth efter forsøg fra Nicolai Weichel fra distancen. Og dermed anden scoring fra den canadiske center i aften. Der var lidt over fire minutter til pause.

Tændingen steg i de sidste minutter, og selv om Rødovre havde flere gode forsøg til sidst, holdt Herning tomålsføringen perioden ud.

De første fem minutter i tredje periode var uden dramatik og kvalificerede forsøg. Efter over 30 minutter uden udvisninger i kampen blev Rødovres Antonin Manavian sendt i straffeboksen. Et brud i en kamp, der havde stået lidt i stampe. Herning fik dog ikke kreeret reelle chancer, og Thor Dreslers tropper kunne fortsætte i fem mod fem.

William Rørth med store redninger over halvvejs i perioden, hvor han agerede sprællemand i kassen. Det var faktisk de første skud fra Herning i perioden, og der var spillet over 11 minutter.

Rødovre jagtede reduceringen, og der var gevinst med næsten tre og et halvt minut igen. Dylan Busenius brillerede på kanten af slottet, hvor han snød et par Herning-spillere, inden han sendte pucken ind bag Simon Nielsen. Flot mål og Rødovre ville nu sætte alt ind.

William Rørth blev erstattet med en markspiller med lidt under to minutter igen, hvorefter Thor Dresler tog timeout i et spilstop. Satsningen gav ikke pote for hjemmeholdet, og i stedet kunne Morten Poulsen afgøre matchen med scoringen til 3-1 i tomt mål.

Herning snuppede dermed en ny sejr over Rødovre, der led andet nederlag i træk. Blot 17 Mighty Bulls-skud på en aften, hvor der ellers var lavet ændringer i kæderne, og hvor holdet var stillingsmæssigt med helt frem til slut. Midtjyderne er inde i en stærk periode og kan lune sig på endnu tre point til tabellen i Metal Ligaen.

Fem sejre i træk til formstærke Frederikshavn Sønderjysk ishockeyoverskud lyspunkt i samlet underskud