Amerikaneren får debut, Frederik Søgaard er i mål for Blue Fox

Stærkt input til Herning Blue Fox-defensiven i aften, hvor Reid McNeill får sin debut i Frøs Arena.

Det er Herning Folkeblad, der i sin kampoptakt fortæller, at der bliver plads til den store amerikaner, der altså afløser Dan Maggio og samtidig har fået sin papirer klar til match i aften i Vojens. 

McNeill kommer til Herning med over 300 AHL-kampe i bagagen. Ydermere er han i "sin bedste alder" og har erfaring fra europæisk ishockey. Sidste sæson spillede han for Dornbirn i Østrig, hvor han noterede sig for et mål og 10 assister. Så måske er det ikke den store offensive trang, Herning-publikummet skal forvente. 

Til gengæld betegnes han som en ønskespiller, der har fået supergode referencer fra Brodie Dupont, nuværende Herning-center, der var holdkammerat med McNeill sidste sæson. 

- Reid er en AHL ”veteran” med over 300 kampe. Det er således en stor erfaring han kommer med, og det er ikke blot som en sjette eller syvende back. Han har typisk været en top fire-forsvarsspiller der har været sat op sammen med en offensiv forsvarskollega, da Reid besidder et helt unikt og fantastisk defensivt spil, sagde Ben Cooper, Hernings træner, da klubben for nylig lancerede McNeill i medierne. 

- I spilvendingen har han ydermere et fantastisk første pas, som giver de gode spil ud af egen defensiv zone også under stor pres i opspillet. Han er en stor og stærk back på 193 cm og godt 100 kg, med et godt skøjteløb og en ”lang” stav i specielt undertalsspillet, og så er han generelt en uhyre smart spiller, tilføjede Cooper. 

Unge Frederik Søgaard får buret i aften, skriver Herning Folkeblad ligeledes. 


Lokalopgør venter i semifinalerne i Metal Final4 OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates