Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena. TV2 SPORT transmitterer fra klokken 19

Esbjerg Energy kommer direkte fra sæsonens vel nok bedste indsats.

Vestjyderne leverede i den grad varen i Rungsted tirsdag aften, hvor det blev til 6-0 over de forsvarende mestre i en opvisning i effektivitet og hurtige spilvendinger. 

- Vi beviste i Hørsholm, at vi kan spille på et højt niveau mod en formstærk modstander. Næste skridt er så, at gøre det kontinurerligt aften efter aften. Men én ting er helt sikkert. Vi skal igen spille på et højt niveau, hvis vi skal slå Aalborg, forklarer Esbjerg-cheftræner Mark Pederson.

- Vi har på det seneste formået at være rigtig gode tidligt i kampen, som fx. i tirsdags. Men det er ikke nok mod et stærk Aalborg-mandskab. Der skal vi præstere i mindst 60 min. og så er tålmodighed også en forudsætning for succes. Vi må ikke som i hjemmekampen mod Frederikshavn miste tålmodigheden og glemme game-planen, når vi oplever modgang.

Nordjyderne har været i en klasse for sig i indeværende sæson. Aalborg har levet op til forhåndsforventningerne og fremstår - hvis man skulle dømme fra hidtil spillede kampe - som klar favorit til mesterskabet. Et hurtigt kig ned over kæderne i det nordjyske beviser også, at det er stabilt helt ned til 14. manden i angrebet, og at Aalborg stort set uden undtagelser har enten rutine eller ungdommelig klasse i hele forwardlinjen. 

De bliver svære at slå over syv kampe til den tid, i aften gør Esbjerg forsøget i en enkelt match. 

Det forventer vi: De sidste mange sæsoner har det været hårde kampe mellem Esbjerg og Aalborg og i denne sæson har det ikke været en undtagelse. Således bliver det formentlig også en tough match i aften med et tæt udfald.

Hold øje med: Vi skeler naturligvis til gode gamle Sune Hjulmand, der i den grad leverede varen med to mål i Rungsted. Det er næppe hverdagskost, men Hjulmand udfylder bare sin rolle korrekt. Hos Aalborg Pirates finder vi en Mikkel Højbjerg, der var på pletten med både mål og tre assister tirsdag aften.

Skader/karantæner: Esbjerg uden Jonas Torbensen i Rungsted, mens Aalborg havde Marcus Pedersen ude mod Rødovre. Der er altså tæt på fuldt hold både hos Pederson og Murray.

Historikken: Esbjerg har vundet tre af de seneste seks opgør mod Aalborg, men nordjyderne har taget begge matcher indeværende sæson og skrabet fem point til sig af seks mulige. 

Statistikken: Pas på Mikkel Højbjerg, der i det seneste indbyrdes opgør stod for to af fire Aalborg-scoringer. Både David Madsen og Valdemar Ahlberg synes også at være kommet i gang for Esbjerg på det seneste. Slet ikke tosset for vestjyderne at have bredden til at score point også. 

 


Hernings Reid McNeill debuterer i aften OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls