Rungsteds træner bliver fortsat fundamentet i Bitcoin Arena

Erik Hjalmarsson kom prompte ind i jobbet som cheftræner i Rungsted i sæsonen 2018/19, da Flemming Green stoppede af personlige årsager. På det tidspunkt havde Rungsted godt fat i grundspillet i Metal Ligaen og det lykkedes svenskeren at føre klubben til både pokal og mesterskab i 2019. I sidste sæson spillede Rungsted sig også i Metal Cup-finale, så Hjalmarsson har i den grad været en succes på bænken i Rungsted. 

Derfor har klubben valgt at forlænge kontrakten med den blot 37-årige coach for yderligere to sæsoner. 

Det skriver Rungsted Seier Capital på sin hjemmeside, der præsenterer forlængelsen således.

- Cheftræneren kom som aktiv spiller til Rungsted i 2014, hvor han spillede to sæsoner. Herefter kom Hjalmarsson ind på Rungsted Seier Capital holdet i en rolle som assistenttræner i næsten tre år, inden han overtog ansvaret for holdet i januar 2019. Da mesterskabet kom til Nordsjælland i april 2019, var han den første svenske cheftræner til at vinde guld i den danske liga i 34 år.

- I denne sæson ligger holdet for nuværende på førstepladsen, hvilket er blevet belønnet med dagens kontraktforlængelse, som sker på to-års dagen for at han satte sig i cheftrænerstolen for første gang.

Sportschef Morten Hagen siger om forlængelsen:

- Erik har udviklet sig helt enormt som træner og leder gennem de seneste sæsoner, og derfor var det naturligt at fortsætte den rejse vi har været på de seneste år.
Samarbejdet og det daglige arbejde med holdet foregår på et højt niveau, og jeg glæder mig personligt til at fortsætte det tætte samarbejde vi har i den sportslige ledelse, lyder det. 

Hjalmarsson kom til Danmark helt tilbage i 2008/09 som forward for Herlev Eagles, og drog siden ud i Europa, inden han igen tog til Herlev i 2012-13-sæsonen. Et par sæsoner senere endte han i Rungsted, hvor en skade stoppede den aktive karriere. Hjalmarsson fik jobbet som assisterende træner og siden har han altså ikke set sig tilbage i en trænerkarriere, der allerede nu ser mere end lovende ud.  


METAL LIGAEN TV: Hampus Gustafsson efter Rungsted-Esbjerg Aalborg Pirates forstærker sig med canadisk center