Pär Johansson bliver lånt ud fra Dallas Stars for at HV71 ikke skal rykke ud

HV71 er traditionelt ikke en af de svenske klubber, der kæmper for at undgå nedrykning, men i denne sæson er det anderledes. Klubben fra Jönköping ligger på en håbløs sidsteplads i SHL og står til en dramatisk bedst af syv-serie om at undgå nedrykning mod formentlig Brynäs eller IK Oskarshamn. 

Inklusive overtid har HV71 tabt de seneste 11 kampe, så indgangen til nedryknings-playoff kan ikke være værre for klubben, der har måttet ringe efter hjælp.

Træneren Stephan Lillis Lundh, der for mange år siden var meget tæt på at blive dansk landstræner, bliver ikke fyret, men får hjælp af en god bekendt af dansk ishockey, Pär Johansson, der fra 2008-14 befandt sig i Odense Bulldogs.

Det var Johansson, der førte Odense til kamp syv i DM-finalen mod Herning i 2012, en kamp som fynboerne tabte. Men Odense har aldrig før eller siden været tættere på et dansk mesterskab.

Siden skiftede Johansson til Mora og ikke mindst storklubben Frölunda Indians, hvor han som assisterende træner var med til at vinde svensk guld og Champions Hockey League. 

Det sendte ham i kløerne på HV71, der hyrede ham ind som chef for klubbens spillerudvikling, hvor han imidlertid blot var en enkelt sæson, inden Johansson toppede den stilling og blev European Player Development Coordinator for Dallas Stars.

Herfra er han nu udlånt og skal altså være med til at redde storklubben fra Jönköping fra en katastrofal nedrykning til HockeyAllsvenskan, der ubetinget er Europas sværeste liga at rykke op fra. 


SønderjyskE-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten TOPHOLT TAKKER AF i Frederikshavn - ønske om at prøve noget nyt