Gæsterne scorede to hurtige mål i slutningen af anden periode og vandt på større individuelle kvaliteter

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 2-6 (1-2,1-2,0-2) For første gang stod den nye canadiske træner Marc Lefebvre i spidsen for Odense Bulldogs i dagens kamp mod Rungsted. Men den nye træners ankomst havde ikke den håbede, umiddelbare effekt, for efter en god fight i det meste af to perioder tabte fynboerne teten totalt, og hele denne tirsdagsaffære endte med en småtrist, modløs stemning i VinMedKant Arena.

Arenaen var iskold i aften, og det samme er nu Odenses niendeplads i tabellen, for afstanden blev øget yderligere med det andet store nederlag på hjemmebane efter fyringen af Pelle Svensson.

Det var umådelig vigtigt for Odense at få en god start i Marc Lefebvres første kamp.

Det fik fynboerne ikke.

Mike Daugulis tog en tidlig udvisning for høj stok, Rungsted satte deres powerplay og fik lagt pres på Evan Cowley. Uden dog at være farlige. Til gengæld fik Boysen, Lucia og til sidst T.J. Moore lov at afslutte en-to-tre gange uden at blive presset efter lidt over fire minutter.

Amerikaneren Moore fik til sidst skubbet den over stregen, og gæsterne var foran 1-0.

Bulldogs har i de seneste sæsoner lidt kraftige nederlag mod Rungsted på hjemmebane, men fynboerne sled sig hurtigt til initiativ og et par rigtig gode muligheder. Vedel og Beukeboom var tæt på, men det var Riley Bourbonnais, der scorede, da Lucia og Andersson spillede for smart på offensiv blå linje.

Den lille canadier med nummer 23 tog fat i pucken og lagde den iskoldt ind bag Thomas Lillie. Vigtig for fynboerne – der var uden Oliver True – at få moralen hurtigt på plads igen.

Der var ændringer, men ingen revolutioner i Odenses kæder i aften. Så meget materiale har den nye træner heller ikke at skubbe rundt med, men 1-1-målet afstedkom et par gode offensive Odense-sekvenser. Blandt andet da Asger Petersen gik hårdt på mål og blev skarpt forfulgt af et velplaceret Christopher Kamph-skud.

Lillie var på plads.

Det var ikke fordi, Rungsted var ufarlige. Shane Hanna stødte med frem og var tæt på, og Jeff Beukeboom måtte ud, da han ulovligt forhindrede en Rungsted-angriber i at tage returen.

Otte sekunder i powerplay og lidt held til Rungsted og stillingen var 2-1 i gæsternes favør. Det var Marcus Olsson, der via stav og ben fik lusket pucken ind bag Cowley. Holdene gik til pause.

Odense begyndte anden periode i powerplay, og Jeff Beukeboom var tæt på at få pucken styret ind til udligning. Hjemmeholdets folk sled og slæbte som besatte og skød konstant på Thomas Lillie.

Marginalerne udeblev, selv om fynboerne til tider fik sat spillet glimrende op.

”Skal de spille uden målmand, før vi scorer”, sagde en tilskuer bag undertegnede efter en Henry Hardarson-chance for kort efter at konstatere, at ”det var den bedste Odense-kamp, han havde set længe.”

Der var spillet en halv time på det tidspunkt, og i de sidste 10 minutter af tredje periode kom Rungsted bedre ind i kampen. Især ”svenskerkæden” var svær at styre for Bulldogs, og Marcus Olsson var tæt på at styre en puck i nettet. En Rungsted-scoring lå i luften, men pludselig slog hjemmeholdet kontra.

Yannick Vedel fik skubbet 2-2-målet ind på en pasning fra Henry Hardarson, men der gik blot 11 sekunder, før Rungsted var foran igen.

Det var Lucas Andersen, der kom ind fra skråt hold og flåede en baghånd op i forreste hjørne.

Aftenens absolut smukkeste detalje, og fynboerne var så meget i chok, at der blot gik 59 sekunder yderligere inden Mario Lucia udnyttede slapt fynsk forsvarsspil og scorede til 4-2 for Rungsted.

Afslutningen på perioden gjorde umådelig ondt på fynboerne, der kørte til pause med skuldrene helt nede ved albuerne.

Rungsteds spillere demonstrerede større individuelle kvaliteter end hjemmeholdets folk i de afgørende situationer.

En hurtig vending resulterede i det kampafgørende 5-2-mål til gæsterne. Andersson satte fart, lagde skiven videre til Olsson, der hurtigt prikkede den til Persson, som hamrede den op under overliggeren. Kampen lukket efter små 44 minutter.

Det dramatiske højdepunkt kom, da dommer Vernon Hofferd pludselig faldt om under et spilstop – tilsyneladende efter at være ramt af et slagskud kort forinden. Heldigvis kunne Hofferd skøjte ud kort efter og kampen blev ledt videre på ”gammeldags manér” med en enkelt hoveddommer.

Det var forlængst afgjort, da Nikolaj Rosenthal iskoldt fintede både Michael Eskesen og Evan Cowley, inden han satte kampens sidste scoring.

Den nye træner Marc Lefebvre var ulasteligt klædt i skjorte og slips, og han stod det meste af kampen stille og roligt på bænken uden de store emotioner. Han står foran en hård opgave, hvis han skal have Odense op omkring slutspilsstregen igen.

Aalborg vandt på endnu en forrygende finish på hjemmebane Herning styrede tre point i mål efter fremragende første periode